+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Wat een eer was het om op 28 maart bij de opening Oosterschelde Kreeft 2019 te zijn! Een tot in de puntjes uitgewerkt evenement wat zich jaarlijks met veel aanmeldingen herhaald. Elk jaar weer is het een spektakel en wordt de 1e Oosterschelde kreeft van het jaar gevangen. Er waren ongeveer 8 boten die gezamenlijk de zee op gingen om vervolgens hét vangst moment samen bij te wonen. Gezellig samen met de pers en heel veel andere foodies. De eerste kreeft wordt aan het einde van de dag geveild voor het goede doel: Support Casper. Dit is een onderdeel van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, waar Ronald Koeman de ambassadeur van is.  De kreeft heeft liefst 50.000 euro opgehaald! 

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 The Lemon Kitchen

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 ‘Foto gemaakt door Deb’s Kitchen

Champagne en oesters 

In de ochtend rond 10.15 werden we in Zierikzee verwacht en zijn we verdeeld over verschillende boten. Op de kade zitten prachtige oesterschelpen, wat een mooie effect geeft. Samen met de pers en andere foodies zaten op een prachtig schip, wat deed denken aan Pirates of the Carribean! Eenmaal op de boot in de zon, kregen we vervolgens heerlijke Moët Champagne en een verse oester met citroen en zwarte peper. Wat een fantastisch welkomst! 

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 The Lemon Kitchen

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 The Lemon Kitchen

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 The Lemon Kitchen

Opening Oosterschelde kreeft 2019

Eenmaal aan het varen, kregen we broodjes met allerlei vissoorten. Wanneer de eerste Oosterschelde Kreeft van 2019 gevangen werd kregen we een ‘vers’ stukje Oosterschelde Kreeft mét mayonaise. Een ‘smaakt naar meer’ hapje, kan ik je vertellen! De kreeft wijn werd al vrij snel geserveerd en dit was een intens gele Chardonnay, wat mijn favoriete wijn is. Zoals je leest was ik helemaal in mijn hum! 

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 The Lemon Kitchen

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 The Lemon Kitchen

Kreeft met kreeft en nog meer kreeft!

Eenmaal terug aan de kade gingen we de boot in om te lunchen. Brood, kruidenboter & cocktailsaus stonden al klaar en we kregen vervolgens nóg een glaasje van de kreeft wijn. Voorgerecht was een Kreeft soepje en het hoofdgerecht was 1 hele kreeft per persoon! Hoe blij kan een mens zijn!? Persoonlijk vind ik het vlees uit de poten nog het allerlekkerst.

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 The Lemon Kitchen

Proef de unieke kwaliteit van Oosterschelde Kreeft!

Zo blijkt dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA structuur in vergelijking van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterschelde kreeft een fijnere & zachtere smaak heeft. Daarbij is de versheid van de Oosterschelde kreeft (direct uit de Oosterschelde naar de restaurants) een garantie voor een superlekker kwalitatief product. 

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 The Lemon Kitchen

Opening Oosterschelde Kreeft 2019 The Lemon Kitchen

Koken met kreeft en/of oesters?

Maak bijvoorbeeld dan eens kreeft met hollandaisesaus en zeekraal of gegratineerde oesters! Deze recepten zijn onlangs ontwikkeld voor Viswinkelonline.nl! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
Opening Oosterschelde Kreeft 2019
Naam artikel
Opening Oosterschelde Kreeft 2019
Beschrijving
Wat heb ik genoten van de hemelse kreeft, kreeftwijn en de gezelligheid! Opening Oosterschelde Kreeft 2019 was inspirerend en superleuk om bij te zijn!
Auteur
Bedrijf
The Lemon Kitchen
Logo bedrijf

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This