Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus
Naar recept gaan Recept afdrukken

Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus

Een zomers vis recept wat vrij licht is, super lekker én gezond! Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus is een recept wat binnen een half uur op tafel staat, serveer er een lekkere komkommersalade bij en eventueel wat gebakken aardappeltjes. Verse zeebaars van de visboer is simpelweg het lekkerst. Ik kook sowieso bijna geen vis of vlees meer bij de supermarkt, dat haal ik liever naar speciaalzaken. Zie hieronder het zeebaars met citroen mosterdsaus recept!


Zeebaars met citroen


Een lekkere witvis en is een straalvinnige en behoort tot de baarsachtige (roodbaars etc). Een super smaakvolle en wat stevigere vis, onder de wit vissen. Wist je dat de zeebaars een lengte kan bereiken van ongeveer 1 meter en maximaal 12 kg kan worden? Flinke vis dus! Je hebt het vast wel eens op de menukaart zien staan, een van de meest geliefde vissen in Nederland. Ben jij ook zo gek op vis? Maak dan eens citroen pasta met zalm en knoflook olie.


Serveertip: lekker met een frisse komkommer salade en eventueel wat frisse gebakken citroen aardappeltjes of bijvoorbeeld krokante frietjes. 


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus ‘The Lemon Kitchen

Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken The Lemon Kitchen
Trefwoord vis recepten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Anti aanbak pan
INGREDIËNTEN
  • 2 platte zeebaars filets met vel *Je kan ook online bestellen bij Viswinkelonline.nl
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 paar eetlepels grove mosterd *Lekker van Kesbeke
  • 200 ml soyaroom of normale kookroom
  • 1 biologische citroen
  • snuf kruidenzout/salt flakes en wat peper
  • verse tuinkers
BEREIDING
  • Als eerste pak je de zeebaars filets en strooi je er wat bloem overheen. Dit zorgt ervoor dat de sappen in de vis blijven en hij net iets krokanter wordt!
  • Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat bak olie of roomboter aan toe. Bak op de huidkant totdat er een krokant en goudbruin velletje is ontstaan. Draai heel kort nog even om.
  • Maak in een steel of saus pannetje de saus. Voeg als eerste de grove mosterd toe, vervolgens de kookroom of sonaroom en een eetlepel citroensap. Rasp een halve citroen uit over de saus en laat kort pruttelen.
  • Leg de krokante zeebaars op je bord, serveer daar de citroen mosterdsaus overheen.

3 reacties

  1. Ik heb wel even een vraag over dit recept want als je zegt 3 paar eetlepels, bedoel je dan 6 eetlepels of gewoon 3.
    Ik wil het graag binnenkort maken, ziet er verder heerlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte