+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een zomers vis recept wat vrij licht is, super lekker én gezond! Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus is een recept wat binnen een half uur op tafel staat, serveer er een lekkere komkommersalade bij en eventueel wat gebakken aardappeltjes. Verse zeebaars van de visboer is simpelweg het lekkerst. Ik kook sowieso bijna geen vis of vlees meer bij de supermarkt, dat haal ik liever naar speciaalzaken. Zie hieronder het zeebaars met citroen mosterdsaus recept!

Zeebaars, wat is dat?

Een lekkere witvis en is een straalvinnige en behoort tot de baarsachtige (roodbaars etc). Een super smaakvolle en wat stevigere vis, onder de witvissen. Wist je dat de zeebaars een lengte kan bereiken van 1 meter en maximaal 12 kg kan worden? Flinke vis! Je hebt het vast wel eens op de menukaart zien staan, een van de meest geliefde vissen. 

Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus 'The Lemon Kitchen

Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus ‘The Lemon Kitchen

Print

Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus

Bereidingstijd: 25 minuten voor 2 personen

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 25 minuten
Scale

Ingredients

 

  • 2 platte zeebaars filets met vel *Je kan ook online bestellen bij Viswinkelonline.nl
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 paar eetlepels grove mosterd *Lekker van Kesbeke
  • 200 ml soyaroom of normale kookroom
  • 1 biologische citroen
  • snuf kruidenzout/salt flakes en wat peper
  • verse tuinkers

Benodigdheden

  • handrasp
  • anti aanbak pan

Instructions

Bereidingswijze op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus

  1. Als eerste pak je de zeebaars filets en strooi je er wat bloem overheen. Dit zorgt ervoor dat de sappen in de vis blijven en hij net iets krokanter wordt!
  2. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat bak olie of roomboter aan toe. Bak op de huidkant totdat er een krokant en goudbruin velletje is ontstaan. Draai heel kort nog even om. 
  3. Maak in een steel of saus pannetje de saus. Voeg als eerste de grove mosterd toe, vervolgens de kookroom of sonaroom en een eetlepel citroensap. Rasp een halve citroen uit over de saus en laat kort pruttelen.
  4. Leg de krokante zeebaars op je bord, serveer daar de citroen mosterdsaus overheen.

Serveertip: lekker met een frisse komkommer salade en eventueel wat gebakken aardappeltjes of frietjes. 

Keywords: gebakken zeebaars, citroen, komkommer, tuinkers, vis recepten

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

 

 

 

 

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
Naam recept
Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This