Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus
Zeebaars is een lekkere witvis! Een licht en fris gerecht wat makkelijk te maken is. Zeebaars met citroen mosterdsaus is een traktatie!
Gang Hoofdgerecht
Keuken The Lemon Kitchen
Trefwoord vis recepten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
Anti aanbak pan
Ingrediënten
2platte zeebaars filets met vel *Je kan ook online bestellen bij Viswinkelonline.nl
1eetlepelbloem
3paar eetlepels grove mosterd *Lekker van Kesbeke
200mlsoyaroom of normale kookroom
1biologische citroen
snuf kruidenzout/salt flakes en wat peper
verse tuinkers
Instructies
Als eerste pak je de zeebaars filets en strooi je er wat bloem overheen. Dit zorgt ervoor dat de sappen in de vis blijven en hij net iets krokanter wordt!
Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat bak olie of roomboter aan toe. Bak op de huidkant totdat er een krokant en goudbruin velletje is ontstaan. Draai heel kort nog even om.
Maak in een steel of saus pannetje de saus. Voeg als eerste de grove mosterd toe, vervolgens de kookroom of sonaroom en een eetlepel citroensap. Rasp een halve citroen uit over de saus en laat kort pruttelen.
Leg de krokante zeebaars op je bord, serveer daar de citroen mosterdsaus overheen.
Notities
Serveertip: lekker met een frisse komkommer salade en eventueel wat frisse gebakken citroen aardappeltjes of bijvoorbeeld krokante frietjes.