Ontbijt bij Restaurant Pilkingtons Den Bosch

Ontbijt bij Restaurant Pilkingtons Den Bosch

BREAKFAST
Restaurant Pilkingtons is een bekend begrip in Den Bosch. Het prachtige restaurant schuin tegenover de Sint Jan’s Kathedraal is van eigenaar Bart Derks. Het concept is duidelijk en eenvoudig: Engelse keuken, inrichting & sfeer. Ze hebben zelfs een eigen bakkerij! Je kan er van s’ochtends tot s’avonds terecht voor zelfgemaakt gebak, goede koffie, thee, high tea, high wine, lunch, diner en nu ook voor een bruisend ontbijt! Om dit te vieren mag ik een ontbijt voor 2 personen (inclusief een glas bubbels) weggeven!

Restaurant Pilkingtons Den Bosch

Deze hotspot ademt de nostalgische sfeer en gezelligheid van de Engelse country. En is gevestigd in een oud klooster en heeft een mooie binnentuin. In de zomer kan je lekker buiten zitten en genieten van de omgeving en het eten. Pilkingtons serveert als enige restaurant in ’s-Hertogenbosch de echte Engelse High Tea zoals de beste Engelse restaurants deze serveren. Zin om te komen dineren, dan heb je hier ook échte fish and chips. Je dagje ’s-Hertogenbosch is niet compleet zonder een bezoek aan Pilkingtons!

Ontbijtkaart bij Pilkingtons

De ontbijtkaart is redelijk uitgebreid en je kan kiezen tussen allerlei gerechten. Van zoet tot hartig. Voor een kleine en een grote portemonnee kan je er lekker ontbijten. Op de foto’s zie je Shashuka met zelfgemaakt naanbrood. Dit is een bijzonder gerecht wat gezond, lekker en verrassend is. Het wordt geserveerd in een pan en je kan met het naanbrood heerlijk dippen. Zalm met scrambled eggs, vers brood en gerookte zalm mag ook niet ontbreken op de ontbijtkaart. Wat een heerlijke combinatie is dit toch! Voor een lichter ontbijt heb je ook yoghurt met zelfgemaakte granola, sinaasappel en banaan. De echte zoetekauw kan ook gaan voor de (echte) Bossche bol, scones met jam & clotted cream of een zelfgemaakt taartje.

Ontbijt bij Restaurant Pilkingtons

Shashuka met zelfgemaakt naanbrood

Pittig gekruide paprika-tomatensaus en eieren (zacht eigeel) uit de oven met labneh, met kruidenbrood. Shakshuka betekent letterlijk ‘mengsel’ en is het lekkerste eiergerecht uit de Noord-Afrikaanse keuken!

ontbijt bij Restaurant Pilkingtons Den Bosch www.thelemonkitchen.nl
Ontbijt bij Restaurant Pilkingtons Den Bosch – Shashuka

Zalm met scrambled eggs

Gerookte zalm met roerei, groene salade en crème fraîche – luxurious low-carb!

ontbijt bij Restaurant Pilkingtons Den Bosch www.thelemonkitchen.nl
Ontbijt bij Restaurant Pilkingtons Den Bosch – Zalm 

Yoghurt met zelfgemaakte granola, sinaasappel en banaan

Keuze uit normaal of soya yoghurt, met homemade granola en vers fruit.

ontbijt bij Restaurant Pilkingtons Den Bosch www.thelemonkitchen.nl
Ontbijt bij Restaurant Pilkingtons Den Bosch – Yoghurt

WINACTIE

Om te vieren dat je nu ook kan ontbijten bij Restaurant Pilkingtons mag ik een bruisend ontbijt weg geven voor 2 personen (inclusief een glaasje bubbels).

Wil je mee doen?

Laat dan in een reactie onder dit artikel weten met wie je wilt gaan en volg Restaurant Pilkingtons op Instagram!
Ze zijn 7 dagen per week geopend! Kijk voor de openingstijden even op de website. Ben je langs gegaan? Laat me dan weten wat jullie ervan vonden, vind ik leuk!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

22 reacties

  1. Is er iets beters dan bubbels bij het ontbijt!? I dont think soooo! Ik zou wel lekker willen ontbijten bij Pilkingtons op mijn verjaardag met mijn boyfriend❤️?

  2. Pilkinton is absoluut onze favorieten als het gaat om de high tea! Als echte Bosschenaren zijn we dan ook ontzettend benieuwd naar het ontbijt.Het leven moet he vieren toch? 😀

  3. Ik kom gezellig met mijn zus. Zijn beiden pilkington fan en sleep mijn vriendinnen er ook vaak mee naartoe. Zelfs mijn zus haar vrijgezellenfeest begon hier in de kamer boven.kom dus graag met haar ontbijten en gezellig bijkletsen.

  4. Ik zou t leuk vinden om een ontbijtje met Angelique te nuttigen. Weer even bijkletsen, anders komt t er niet van. ?

  5. Het gezelligste en sfeervolste restaurant in Den Bosch. Diverse keren geweest en ik stuur er ook iedereen naar toe. Sorry ??

  6. Ik zou graag met mn papa gaan omdat het de liefste is van de hele wereld en hij verdiend het na alles wat hij heeft meegemaakt

  7. Oooh wat leuk! Mijn moeder en ik gaan hier altijd heen als we in Den Bosch zijn. De sfeer, prachtige binnentuin en het heerlijke eten zijn een supercombinatie. Dus ik zou mijn moeder erg graag verrassen met een lekker ontbijtje!

Reacties zijn gesloten.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte