3 Comments

In november heb ik mijn verjaardag gevierd, 25 jaar alweer! Dit jaar wilde ik mijn verjaardag net even anders vieren, met scones in plaats van taart. Ik houd enorm van scones met clotted cream en marmelade van Pilkington’s bakery. Zeker als ze even in de oven zijn geweest en dan zelf besmeren/versieren met de toppings. Zeg nou eerlijk wie maak je hier niet blij mee? Ik woon mijn hele leven al in ’s-Hertogenbosch en eet zo nu en dan de scones of de appel crumblé met een lekkere krokante bovenlaag.

Waar zit Pilkington’s bakery?

Midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch vind je in de schaduw van de Sint Janskathedraal het sfeervolle restaurant Pilkington’s. Deze hotspot ademt de nostalgische sfeer en gezelligheid van de Engelse country. Dit sfeervolle restaurant is gevestigd in een oud klooster en heeft een mooie binnentuin. In de zomer kan je lekker buiten zitten en genieten van de omgeving en het eten. Pilkington’s serveert als enige restaurant in ’s-Hertogenbosch de echte Engelse High Tea zoals de beste Engelse restaurants deze serveren. Zin om te komen dineren, dan heb je hier ook échte fish and chips. Je dagje ’s-Hertogenbosch is niet compleet zonder een bezoek aan Pilkington’s!

Pilkington’s restaurant en bakery
Sinds een tijd heeft Pilkington’s een bakery naast het restaurant. Hier wordt elke dag verse taarten, scones en allerlei lekkers gebakken. Afgelopen week heb ik de grote hoeveelheid scones afgehaald. Met de tip om ze nog even 5 minuten af te bakken op 180 graden. Mijn verjaardag was geslaagd, zeker met deze kleine verwen taartjes. De geur van de verwarmde scones is watertandend lekker!

Vier jij je verjaardag of geef je een feestje binnenkort? Dan raad ik je zeker aan om eens wat om bij Pilkington’s bakery langs te gaan. De bannoffee taart met caramel, banaan en crunchy koeklaag is écht een aanrader!

Print Friendly, PDF & Email
on 7 mei 2018

ik ben twee keer in Pilkingtons geweest: in een woord : geweldig ! Wij plannen er een hihg tea als mijn zusje 60 wordt

on 15 juni 2018

ik denk dat ik er , voor mijn zusje 60 wordt, toch nog maar een keertje ga proef eten, er gaat tenslotte niks boven een degelijke voorbereiding…. aardig van mij he…doe dat geheel niet uit eigenbelang natuurlijk

One Trackback:

[…] Zoek je nog een aanrader in Den Bosch? Ga dan eens naar Pilkingtons.  […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.