Mijn gezondheidscheck bij REFLEQT Clinic

Mijn gezondheidscheck bij REFLEQT Clinic

Health intake bij RERLEQT Clinic

Een tijdje geleden kwam ik via Instagram in contact met Franca van der Smit van REFLEQT Clinic, gevestigd in het mooie Haarlem. Een kliniek wat staat voor schoonheid aan de binnen & buitenkant. Want voel je je goed, dan zie je er ook beter uit. Vooral de binnenkant sprak mij aan. Ik ben nieuwsgierig hoe gezond ik eigenlijk ben en heb daarom de gezondheidscheck gedaan. Ik sport geregeld, ik eet redelijk gezond, maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat je 100% gezond bent. Voor de afspraak heb ik een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Tijdens het invullen van deze lijst kwam ik er toch wel achter dat ik wat kleine klachten hebt zoals vermoeidheid, onrustige benen (restless legs), lichte wallen. Ik was super benieuwd naar de uitslag! Hieronder lees je er meer over.
gezondheidscheck bij reflect cliniq

REFLEQT clinic gezondheidscheck

Tijdens de intake beoordeelde de arts wat er precies nodig is om gezonder en fitter te zijn. Na de intake werd ik aan een speciaal apparaat gezet met plakkertjes op mn voorhoofd, blote voeten en handen vooruit. Op mijn wijsvinger kwam een zuurstofmeter. Vervolgens kwamen de resultaten vrij snel binnen en samen gingen we deze stap voor stap analyseren. Zo kwam ik erachter dat ik gevoelig ben voor gluten en koemelk. Dat ik kleine ontstekingen in mijn lichaam en dat ik meer rust nodig heb.

Wat was mijn advies?

Hieronder zie je een selectie van mijn to-do lijstje van komende maand.
Ik ben heel benieuwd wat het voor mij gaat doen!

 • Meer ontspanning zoeken (wandelen / hobbies / ontspanningsoefeningen)
 • 1 maand glutenvrij eten
 • Yin yoga 1-2 x per week
 • Vette vis  3x per week eten
 • Kurkuma en Spirulina supplementen nemen

Je bent wat je eet

De oorzaak van klachten zit namelijk vaak in de voeding die we eten, in een verkeerde lifestyle of mindset en ook in het hebben van teveel stress. Teveel stress, daar kon ik mij zeker in vinden. Doordat ik super perfectionistisch ben en kritisch, leg ik mezelf en soms anderen vaak veel druk op. Dat is iets wat ik graag wil leren. Zo kreeg ik ook het advies om wat meer Yin yoga te gaan doen. Tijdens de HEALTH intake wordt in kaart gebracht hoe je er precies voor staat en wat er nodig is om je lichaam weer in balans te krijgen. Hieronder zie je een lijst van de speciaal voor mij aanbevolen producten, die goed zijn voor mijn lichaam. Heel interessant!

 • Groenten
  Pompoen, sesam, zonnebloempitten, Gekiemde zaden, Knolselder, Kool, Bonen, Sla, Schorseneer,
  Groene bonen, Prei, Gekookte groene groenten, Wortels, Andijvie, Spinazie, Soja
 • Dierlijk eiwit
  Zalm, Tonijn, Eigeel, Vis, Rundvlees, Kabeljauw
 • Melkprodukten
  Probiotica supplementen, Halfvolle melk
 • Koolhydraten
  Fructose and sorbitol
 • Kruiden
  Dragon
 • Aromatische kruiden
  Appelazijn, Kaneel, Curry, Gember, Citroen
 • Plantaardig eiwit
  Soja, Algen
 • Granen
  Zemelen, Wilde cichorei

gezondheidscheck bij reflect cliniq

Pitta type

Ik zie je al denken, pitta wat? Ja hier vertelde Franca mij over, dat je eigenlijk 3 soorten type mensen hebt qua lichaamsbouw en type mens. Zo vertelde ze mij dat ze dacht dat ik het Pitta type ben. Smalle taille, normale schouders en heup breedte, snelle spier aanmaak en een vurig type kan zijn. Ik kon mezelf daar wel in vinden en vond het zo interessant dat ik mij wat meer in Ayurveda ben gaan verdiepen.

pitta type gezondheidscheck reflect cliniq
Welk type ben jij?

Benieuwd hoe gezond je bent en wil je ook een gezondheidscheck?

REFLEQT Clinic ”Wanneer je gezond bent, bruis je van de energie en kun je het leven aan. Je voelt goed wie je bent, wat je kan en wat je wilt! Ben je moe, wil je afvallen, wil je van die vervelende hoofdpijn klachten af? Veel gezondheidsklachten kunnen ons belemmeren in het dagelijks leven, maar moeten we ermee leren leven?”
”Onze missie: voel je goed, zie er beter uit!” 
Klink goed he!? Wil jij nou ook geen gezondheidscheck en ben je benieuwd hoe je je fitter kan voelen? Ga dan naar de website: www.refleqtclinic.n!

jadis en franca reflect cliniq
Jadis & Franca na de behandeling 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Wil je meer tips over gezondheid en hoe je meer in balans kan komen? Bekijk dan eens het artikel over betere concentratie en meer rust met voeding & yoga!

10 reacties

 1. Een checkup is altijd goed! Het kan even duren, maar vaak merk ne na een maand al wel verschil in hoe je je voelt. Soms eerder!

 2. Dit lijkt me wel heel ingrijpend voor je dagelijks leven. Wat natuurlijk ook weer goed is. Heel interessant. Hier ga ik ok eens over nadenken

 3. Interessant (en off topic, wat een mooie commercial! Heel professioneel. Doe je goed!). Ik kan er niets aan doen dat ik – na je opmerking over het perfectionistische – aan mijzelf terug moest denken en aan het boek wat ik momenteel lees over de kracht van kwetsbaarheid (Brené Brown). Daarin wordt ook aandacht aan perfectionisme besteed en met name aan wat het je niet brengt. Heel interessant en wellicht – in het kader van hierboven. Aanpassing van voeding en doen van meer yoga – ook nuttig als aanvulling?

 4. Helemaal niet verkeerd om dit eerste laten onderzoeken. Want het is toch heel goed om te weten wat je misschien kan veranderen om nog gezonder te worden.

Reacties zijn gesloten.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte