Marlene Appel tour in Zuid Tirol Italië

Marlene Appel tour in Zuid Tirol Italië

Afgelopen week waren mijn vriend en ik in Noord-Italië te vinden. In het prachtig dorpje Cornei (provincie Veneto), in een geel appartement. Zo was ik een tijd geleden uitgenodigd op het Marlene event bij Robert van Beckhoven. Waar ik Stefan heb leren kennen, hij is o.a. verantwoordelijke voor Marlene Appels in de Nederland & België. Hij komt zelf uit Zuid-Tirol en vertelde enthousiast over het bedrijf en de kwaliteit van deze verschillende appels. Zo kwamen we tot het idee dat als ik in de buurt ben, zeker even langs kan komen voor een Marlene Appel Experience. We hadden een auto gehuurd en zijn op een mooie tocht tussen de meren, heuvels en bergen van 2,5 uur onderweg geweest. Lees hieronder meer over Marlene Appel tour in Zuid Tirol Italië.

Marlene Appel Experience in Zuid Tirol Italië 'The Lemon Kitchen

Marlene Appel tour in Zuid Tirol Italië

Deze bijzondere, kleurrijke en lekkere appels groeien allemaal in de Alpen. Een noordelijk stuk van van Italië, wat vroeger zelfs bij Oosterijk hoorde. Zo is de eerste taal hier ook Duits en de tweede taal Italiaans. Je hebt bijvoorbeeld de rood-groene die Fuji’s heten. De red delicious is rood-paars en iets meliger. De intens groene appels zijn heerlijk fris, lichtzoet en heel sappig (mijn favoriet).

Marlene Appel Experience in Zuid Tirol Italië 'The Lemon Kitchen
Marlene Appel Experience in Zuid Tirol Italië 'The Lemon Kitchen

Ontvangst en lunch

We werden door Stefan bij een prachtig hotel met uitzicht over het azuur blauwe meer, groene oase van onder andere druivenstruiken. De verfrissende en licht-bitteres Aperöl Spritz stond binnen no time op tafel. Hier kregen we een uitgebreide lunch waarbij in elk gerecht een Marlene appel verwerkt zat. Ik heb al eerder met appels uit Zuid Tirol gekookt en ik was toen al zó onder de indruk van de smaak intensiteit en wat voor een lekkere balans je in je recept hiermee kan creëren. We begonnen met wat Anti pasti zoals een crostini met Speck en appel, daarbij een grote gamba gevuld met een appelgelei (super lekker!!). Vervolgd met een foie gras en een frisse appel crème met een krokante van courgette. Als hoofdgerecht filet lapjes met een lekkere jus en aardappel-appel puree met een appel compôte. Toetje? Dit was ook echt fantastisch een knal groen appeltje van witte chocolade gevuld met een crème van appel. Als je op de appel tikte hoorde en zag je hem breken. We hebben heerlijk gegeten met bijpassende wijnen.

Marlene Appel Experience in Zuid Tirol Italië 'The Lemon Kitchen
Marlene Appel Experience in Zuid Tirol Italië 'The Lemon Kitchen

Rondleiding Marlene in Zuid Tirol

Even met de auto een stukje rijden en we komen in het gebied waar de Marlene appelgaarden staan. Ze zijn bedekt met een soort net om de appelbomen te beschermen tegen hagel. De intens groene appels waren nu nog redelijk klein. Zo vertelde Stefan dat ze rond september rijp zijn.

Marlene Appel Experience in Zuid Tirol Italië 'The Lemon Kitchen
Peeling & Floating met Marlene appels

In samenwerking met de Marlene appel maakt een prachtige  wellness midden in de bergen gebruik van deze bijzondere appels. Ze hebben er behandeling waarbij je ingesmeerd wordt met een verzorgende crème gemaakt o.a. met deze appels. Je vervolgens op een soort water bed wordt neergelegd, waarbij het lekker warm wordt én je vanuit het gebouw zo de bergen in kijkt. Pure ontspanning!

Wij willen Marlene Appels én Stefan bedankten voor deze onvergetelijke, lekkere en inspirerende dag!
Marlene Appel Experience in Zuid Tirol Italië 'The Lemon Kitchen

Bezoek Zuid-Tirol Italië

Wil je nou ook een appel proeven in Zuid Tirol en daar langs gaan!? Laat het dan hieronder in den reactie weten!
Marlene Appel Experience in Zuid Tirol Italië 'The Lemon Kitchen

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte