Luxe borrelplank met vega bitterballen & kruidendip

Luxe borrelplank met vega bitterballen & kruidendip

Zoals jullie wellicht eerder hebben gezien of gelezen ben ik helemaal weg van alles wat krokant is. Zo zijn bitterballen en andere mega crunchy snacks favoriet. Wekelijks deel ik vegetarische recepten op de website. Luxe borrelplank met vega bitterballen & kruidendip is een inspiratie recept. Als flexitariër vind ik het zó tof dat Kwekkeboom nu ook vegetarische bitterballen in het assortiment heeft! Op 1 oktober wanneer het Wereld Vegetarisme Dag is, worden deze vega bitterballen officieel geïntroduceerd. Benieuwd hoe je deze luxe borrelplank met vega bitterballen & kruidendip maakt? Bekijk dan hieronder het borrel recept!


Kwekkeboom vega bitterballen voor in de oven & airfryer!

Ik heb ze geproefd en ze hebben een mega krokante korst mét een smaakvolle vulling. Hier mis je dus geen vlees! Superhandig als je geen frituur in huis hebt maar wel een airfryer, dan kan je deze vega bitterballen alsnog maken! Je ziet steeds vaker dat er meer en meer vegetarische opties komen. En wie houdt er nou niet van een lekkere bitterbal!?


Serveertip: lekker met een glas wijn of een ander verfrissend drankje erbij! 


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?


Dit recept is in samenwerking met Kwekkeboom gemaakt. 
Wil je nog meer borrel inspiratie? Maak dan eens een Vegetarische Borrelplank met Honingtomaten.

5/5
Luxe borrelplank met vega bitterballen & kruidendip

Luxe borrelplank met vega bitterballen & kruidendip

Gang Snacks & Hapjes
Keuken Frans
Trefwoord borrelen, borrelplank, vegetarisch borrelen, vegetarische recepten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Lange houten borrelplank
  • Goud servies
  • Kleine bordjes
INGREDIËNTEN
  • 1 zak Kwekkeboom vega bitterballen
  • 1 stuk parmezaan
  • 1 buffel mozzarella
  • snack groente zoals paprika & komkommer
  • 1 gekleurde tomaten
  • 1 tros rode druiven
  • ½ biologische citroen
  • 4 eetlepels geitenyoghurt
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • verse kruiden zoals basilicum & peterselie
  • snuf zout & peper
BEREIDING
  • Als eerste zet je de frituurpan of de airfryer aan en bereid de vega bitterballen op de verpakking staat.
  • Ga vervolgens de de kruidendip maken, hak een handje vol van basilicum en peterselie fijn en meng dit met de geitenyoghurt, voeg 1 theelepel citroensap en 1 theelepel citroenzest toe en breng op smaak met zout en peper. Meng de dip goed en schenk in een bakje.
  • Snijd vervolgens van de snackgroente wat plakjes af.
  • Terwijl je de vega bitterballen klaarmaakt, ga je aan de slag met het opmaken van de luxe borrelplank.
  • Als eerste verdeel je de ingrediënten zo mooi mogelijk op de plank en houdt in het midden plek vrij voor de vega bitterballen en de kruidendip. Leg de buffelmozzarella op een schaaltje en druppel hier wat extra vergine olijfolie overheen. Zet dit ook op de borrelplank.
  • Als laatste doe je de krokante vega bitterballen in een mooie kom. Zet deze kom in het midden van de borrelplank, zet de dip ernaast en het feest kan beginnen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte