Honingtomaten®

DE ZOETE VERLEIDING

Vorig jaar zijn we met een hele groep een dagje naar de kwekerij van Looye Kwekers geweest. Bij aankomst heb je al direct zo’n wauw moment, wat een prachtig gebouw. Het ziet er heel classy, chique en verzorgd uit. We kregen een rondleiding en een presentatie over Looye Kwekers waar het merk Honingtomaten® een onderdeel van is. Na de rondleiding stond een overheerlijke lunch en een blinde tomatenproeverij op de planning. De Honingtomaten® haalde je er zo uit! Deze tomaten zijn naar mijn mening de áller-lekkerste tomaten en als je deze geproefd hebt, wil je écht geen andere meer. Omdat deze tomaatjes zo hemels zijn, eet ik ze het liefst puur, vooral als gezond snacktomaatje en bij de borrel. Hieronder vertel ik je meer over mijn ideale borrelmoment met Honingtomaten®!

Waarom zijn Honingtomaten® zo bijzonder?

Deze tomaten worden bekroond tot de Ferrari onder de tomaten. Ze hebben een hele volle en zoete smaak. Aan deze unieke smaak hebben deze tomaten hun naam dus te danken. Niet alleen de tomaat heeft een luxe, premium uitstraling maar de verpakking ook! De Honingtomaat is namelijk een heel bijzonder product. Looye Kwekers is zéér selectief in welk deel van de oogst geschikt is voor het merk Honingtomaten®. Een Honingtomaat moet namelijk perfect van uiterlijk en perfect van smaak zijn. Hoe houden ze de smaak kwaliteit nou in de gaten? Door wekelijkse smaakproeven te organiseren, blijft de smaak uniek! Deze tomaten worden in Naaldwijk en Burgerveen geteeld. Wist je dat je deze zoete verleiding bij de Albert Heijn en sommige groenteboeren te koop is?

Honingtomaten®

Zoete verleiding bij de borrel

Omdat deze tomaten op zichzelf al een smaakbeleving zijn, hoef je er niet heel veel aan toe te voegen om een feestje op tafel te zetten! Ik heb een Italiaans borrelplankje gemaakt met daarbij als zoete tegenhanger van de Honingtomaten® en een pittige tonic met fris-zoete vlierbloesem. Wat de borrel helemaal afmaakt!

Mijn ideale Honingtomaten® momenten

Bijna elke week koop ik wel een bakje Honingtomaten®. Omdat ik vaak onderweg ben en toch een zoete oppepper nodig heb, zonder te grijpen naar een ongezonde snack, neem ik geregeld wat Honingtomaten® mee! Gewoon zo uit het vuistje en daar krijg ik toch weer energie van! Gelukkig zit ik niet elke dag in de trein en werk ik soms vanuit huis, laatst toevallig als lunch een bladerdeeg taartje gemaakt met maar twee ingrediënten, de tomaten in zijn geheel met bladerdeeg. De Honingtomaten® zijn vol van smaak, dus heb je simpelweg niet meer nodig.

Nieuwsgierig

Hoe eet jij Honingtomaten® het liefst? Laat jouw ideale borrelmoment met deze tomaten hieronder in een reactie weten!

Gek op de tomaten van Looye Kwekers? Maak dan eens JOYN tomaten salade met bloedsinaasappel of Tarte tatin met honingtomaten!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Dit artikel is in samenwerking met Honingtomaten gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email
on 12 juni 2018

Ik wist niet dat deze tomaten bestonden. Ik ga ze nu zeker een keer kopen en uit proberen!

on 12 juni 2018

Wat een mooie tomaten. Zelf heb ik veel tomaten en cherrietomaten in de tuin staan.

on 12 juni 2018

Ik kende dit soort tomaten nog niet, maar ik ga ze zeker uitproberen!

on 12 juni 2018

Leuk! Laat me weten of jij ze ook zo lekker vindt 🙂

on 12 juni 2018

Ik heb ze nog nooit geprobeerd terwijl ik dol ben op tomaat. Toch maar eens doen dan hihi

on 12 juni 2018

eens kijken of ze net zo lekker zijn als de tomaten uit eigen tuin 😉

on 12 juni 2018

Ik ben dol op borrel snaken. Het klinkt lekker!

http://dhini.nl

on 13 juni 2018

Ik ben niet zo’n fan van tomaten, maar deze lijken mij wel erg lekker.

on 13 juni 2018

Ook ik kende dit niet! Ik vind het zo leuk om hier, op jouw blog van alles te weten te komen over zulke dingen! Ik heb wat te vertellen vanavond 🙂 Haha.

on 13 juni 2018

Bedankt voor je compliment!

on 14 juni 2018

Wat heerlijk ze zien er ook prachtig uit maar ik heb altijd bepaalde periodes dat ik tomaten lekker vind en dan ben ik ze weer even zat

on 14 juni 2018

Ik heb ze nog nooit gehad, maar alleen al het woord honing erin heeft me overtuigd!

PS: Ik ben altijd onder de indruk van je foto’s! 🙂

on 14 juni 2018

Hier zijn vooral de kids gek op tomaten! En dan maakt het niet uit welke soort. Honingtomaten hebben we ook regelmatig in huis. Lekker hoor!

on 14 juni 2018

Bij ons helaas nog nergens gezien. Bij ons gaan wekelijks behoorlijk wat snoep- en cherrytomaten erdoor. De jongens nemen ze graag als tussendoortje mee naar school en zelf vind het ook heerlijk om zulke smaakbommetjes in gerechten (warom of koud) te verwerken. Hoop dat onze Appie hier ze ook eens gaat verkopen.

on 14 juni 2018

Wat een heerlijke flatlay aan het begin! Krijg er spontaan honger van! M’n opleiding is er minder fan van, maar ik kan het waarderen! Ik vind de manier van hoe je over de tomaat verteld echt heel lekker lezen! Ga zo door!

on 14 juni 2018

Dol op tomaten, bij een borrel moment hebben wij ze altijd op tafel staan!

on 15 juni 2018

Wij eten graag kleine tomaatjes met een bolletje mozarella en wat basilicum. Honngtomaten ken ik niet, ik heb ze nog niet zien liggen bij ons.

on 15 juni 2018

Ik ben zo benieuwd naar deze tomaten, ik denk zelfs dat mijn kinderen deze wel zullen lusten.

on 15 juni 2018

Ik ga de volgende keer in de ah op zoek naar deze tomaten, ben benieuwd!

on 15 juni 2018

Lijkt me allemaal heel lekker!

on 15 juni 2018

ik heb ze toevallig gisteren geprobeerd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel moet wennen aan de smaak; Ik hou toch meer van een licht zurig kerstomaatje in de salade, maar misschien moet ik ze eens als aperitiefhapje proberen.

on 15 juni 2018

Wat ziet deze plank er onwijs gezellig uit. Perfect voor een zwoele zomer avond onder de sterren!

on 15 juni 2018

Tja…de tomaatjes in de tuin izjn nog akelig groen, toch maar eens kijken of mijn AH ze heeft

on 15 juni 2018

Deze zijn echt heerlijk. En het is weer een plaatje.

on 15 juni 2018

Ohja dat zijn er waar je niet kan afblijven!

on 15 juni 2018

Wat zien die tomaten er heerlijk uit! Om eerlijk te zijn kende ik ze nog niet. Maar ben wel erg benieuwd hoe ze smaken, ga is even in de supermarkt kijken haha

on 15 juni 2018

Kende ze niet! Ben er wel benieuwd naar geworden!

on 16 juni 2018

Voor zo’n borrelplankje ben ik altijd wel in hoor! Ziet er heerlijk uit. Ik ken deze soort niet maar ik ben benieuwd.

on 16 juni 2018

Honingtomaten ik wist niet eens dat ze zo heten.De tomaten zien er heerlijk uit.

on 16 juni 2018

Ik heb ze nog nooit op. Maar vind tomaten altijd wel erg lekker!

http://www.xaarswereld.com

on 20 juni 2018

Wederom een heerlijk en inspirerend artikel. Ga zo voort! 🙂

on 27 juni 2018

Gewone tomaten lust ik niet maar zongedroogde tomaten wel. Ik ben dus erg benieuwd of ik deze honingtomaten wel of niet lekker zou vinden! 🙂

on 27 juni 2018

Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

on 27 juni 2018

Dat ziet er heel gezellig uit, zeker het proberen waard zo te zien, leuk, brengt weer wat variatie aan op onze borrelplank

on 28 juni 2018

Wat een prachtige foto, complimenten! Ik probeer het mezelf nog steeds aan te leren, maar ik vind tomaten echt niet lekker 🙁 Terwijl het juist zo mooi staat door een salade etc.

on 28 juni 2018

Heerlijk, het doet mij meteen denken aan de tijd dat ik nog tomaten plukte als bijbaantje haha

on 28 juni 2018

Wat grappig, kende dit helemaal niet. Ik hou wel van borrelen, dus misschien maar eens uitproberen:).

on 28 juni 2018

Een simpele snack en toch lekker, met bladerdeeg lijkt me ook heerlijk. En wat heb je er weer een prachtig plaatje van gemaakt. Het staat helemaal los van dit artikel, maar dat vorkje vind ik echt zo leuk om te zien.

on 28 juni 2018

Ik heb nog nooit gehoord van deze tomaten maar ziet er wel heerlijk uit.

on 28 juni 2018

Ik vraag me ineens af: smaken deze tomaten dan ook echt naar honing?

Write a comment:

*

Your email address will not be published.