Een tijd geleden was ik voor een shoot bij Restaurant Miro in Houten , (hiermee was ik ook samen in de aflevering van Crisis in de Tent te zien) ik zag daar een heel verleidelijk taartje in de vitrine staan en vroeg wat het precies was. Ik had al een sterk vermoeden dat er citroen in zat. Mede eigenaresse Mirjam verteld trots dat dit een van haar favoriete taarten is: lemon meringue pie. Een recept waar je even de tijd voor moet nemen, maar dat is het meer dan waard. Ik was hier aanwezig om het menu te fotograferen (en proeven). Na één hap was ik verkocht en wist het zeker. Dit was het lekkerste citroentaartje die ik ooit op heb. Ik moest en zou het recept hebben. Hierbij deel ik het oprecht het ‘allerlekkerste’ citroen taartje ooit.
Een taart met meerdere lagen, ze zijn ieder onweerstaanbaar lekker en samen zijn ze magisch! Het krokante van de meringue, het zachte van de cake, het fris-zoete van de citroencrème en het romige van de slagroom zijn samen onweerstaanbaar. Ik geef toe, je bent even bezig om het recept te maken. Een handige tip is dat je de kerntemperatuur (100 graden) meet van de cake bodem, ik gebruik hierbij de tools van Thermapen.
Ga je aan de slag met deze lemon meringue pie? Laat het dan in een reactie weten!
Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met citroencréme of curds? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Dat ziet er zeer smakelijk uit, wij gaan hem dit weekend dan ook maken als de kinderen komen