Lamsrack met salade van gekleurde tomaten & citroen

Lamsrack met salade van gekleurde tomaten & citroen

Onlangs ben ik met Anne de eigenaar van Thermapen Nederland met lamsrack op de Big Green Egg aan de slag gegaan. Letterlijk een hapje hemel! Heerlijk gegrild in twee etappes om tot een perfecte garing te komen, zo mals als je maar kan bedenken en de smaak daar ga ik nog steeds van watertanden. Omdat het hartje zomer is en we allemaal massaal salades eten, heb ik hieronder een lekkere salade van gekleurde tomaten met malse lamsrack uitgewerkt.

Gegrilde lamsrack met salade is een lekkere zomerse maaltijd!


Lamsrack met salade


Dat je mij af en toe met een mals stukje vlees zoals lamsrack blij kan maken is vast geen verrassing voor je. Maar het ene stukje vlees is het andere niet. Een lamsrack of ook wel ‘carré d’agneau’ genoemd is een stuk lamsvlees dat van de ruggengraat wordt gesneden en in totaal 16 ribben en/of karbonades bevatten. Vandaar ook de naam ‘rack’ omdat het vlees letterlijk aan een rack vast zit en samen met het vet veel smaak afgeeft. Het is belangrijk de kerntemperatuur van de lamsrack te meten omdat je dan zeker weet dat je vlees nog sappig en mals is.
Meten = weten!

5/5

Tools die ik gebruik

citroen partjes schil pit en blad illustraties
Citroen
sap
handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Lamsrack met salade van gekleurde tomaten & citroen

Lamsrack met salade van gekleurde tomaten & citroen

Gang Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord big green egg recepten, gerechten met citroen, salade recepten
Totale tijd 1 uur
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Thermapen en/of Digitale Oven Thermometer 
  • Een grote lage salade schaal
  • Handrasp en/of zesteur
  • Big Green Egg of Barbecue
  • Kom om het vlees in te marineren
INGREDIËNTEN
  • +/- 700 gram lamsrack * van de slager of groothandel
  • 20 ml olijfolie (de helft voor de dressing van de salade)
  • 2 gram lemon pepper of versgemalen zwarte peper
  • 1 biologische citroen
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 theelepel chiliflakes of 1/3 peper
  • 8 verse salie blaadjes
  • gekleurde cherrytomaatjes
  • lekker desem stokbrood of ciabatta
BEREIDING
  • Verwarm de Big Green Egg voor en bekijk het klaar maken van de lamsrack hier
  • Laat het vlees even rusten en snijd dan tussen de botten het vlees los. 
  • Halveer de gekleurde tomaatjes en maak de dressing. 
  • Knijp een halve citroen uit over de tomaatjes, verdeel er 2 eetlepels extra vergine olijfolie overheen, pluk de verse salie blaadjes en doe erbij. Hussel alles door elkaar en verdeel de tomaatjes over de schaal en verdeel de lamsrack stukken over de salade.

Gerechten met citroen

Ben jij net zoals ik helemaal weg van recepten met citroen, zoals gegrilde lamsrack met een salade? Sla dan dit recept op in een van je Pinterst borden. Op zoek naar nog meer salade inspiratie?

Maak dan bijvoorbeeld eens:


#samenwerking met Thermapen Nederland

lamsrack met salade van gekleurde tomaatjes en citroen
lamsrack met salade van gekleurde tomaatjes en citroen

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte