Lamsrack met salade van gekleurde tomaten & citroen
Dat je mij af en toe met een mals stukje vlees zoals lamsrack blij kan maken is vast geen verrassing voor je. Maar het ene stukje vlees is het andere niet. Een lamsrack of ook wel ‘carré d’agneau’ genoemd is een stuk lamsvlees dat van de ruggengraat wordt gesneden en in totaal 16 ribben en/of karbonades bevatten. Vandaar ook de naam ‘rack’ omdat het vlees letterlijk aan een rack vast zit en samen met het vet veel smaak afgeeft.
Gang Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord big green egg recepten, gerechten met citroen, salade recepten
Totale tijd 1 uuruur
Author Jadis Schreuder
Equipment
Thermapen en/of Digitale Oven Thermometer
Een grote lage salade schaal
Handrasp en/of zesteur
Big Green Egg of Barbecue
Kom om het vlees in te marineren
Ingrediënten
+/- 700 gramlamsrack * van de slager of groothandel
20mlolijfolie (de helft voor de dressing van de salade)
2gramlemon pepper of versgemalen zwarte peper
1biologische citroen
2knoflooktenen
1/2theelepelchiliflakes of 1/3 peper
8verse salie blaadjes
gekleurde cherrytomaatjes
lekker desem stokbrood of ciabatta
Instructies
Verwarm de Big Green Egg voor en bekijk het klaar maken van de lamsrack hier.
Laat het vlees even rusten en snijd dan tussen de botten het vlees los.
Halveer de gekleurde tomaatjes en maak de dressing.
Knijp een halve citroen uit over de tomaatjes, verdeel er 2 eetlepels extra vergine olijfolie overheen, pluk de verse salie blaadjes en doe erbij. Hussel alles door elkaar en verdeel de tomaatjes over de schaal en verdeel de lamsrack stukken over de salade.