Kip pesto salade met citroen

Kip pesto salade met citroen

Easy peasy! Ik ben echt pro zelf maken en als je deze kip pesto salade met citroen hebt geproefd wil je geen salade meer uit een bakje/pakje/zakje! Onlangs heb ik ook huisgemaakte eiersalade op de website gezet. Bij dit recept vind ik het wel belangrijk om de juiste producten te gebruiken, dan kan het eigenlijk nooit mis gaan. Heb je een verjaardag of feestje? Maak dan het recept 2x, je kan het prima een paar dagen in de koelkast bewaren.


Kip pesto

Als ik kip gebruik in mijn recepten ga ik vrijwel altijd naar de poelier of slager. De kwaliteit is vaak beter dan kip van de supermarkt. Natuurlijk ligt het eraan wat je precies voor kip koopt, maar ik raad je toch de poelier of slager aan. Zo heb ik onlangs een kleine test gedaan met standaard kip van de supermarkt en van de poelier. Tijdens het bakken had de standaard kip veel vochtverlies en de kip van de poelier kreeg een mooie bruine kleuring, waarbij de smaak ook veel lekkerder was!


Serveertip: lekker met wat geroosterd brood, bijvoorbeeld het biologische stokbrood van de Lidl of heerlijk zuurdesem brood!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Kip pesto salade met citroen

Kip pesto salade met citroen

Totale tijd 25 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Steelpannetje
INGREDIËNTEN
  • 250 gram kipfilet van de poelier/slager
  • 1 biologische citroen
  • 4 eetlepels verse pesto
  • 3 eetlepels mayonaise (gezonde optie is Griekse yoghurt)
  • verse peterselie of basilicum
  • 1 groente bouillonblokje (biologisch)
  • snuf peper en zout
BEREIDING
  • Zet een steelpannetje met water op en voeg het bouillonblokje toe. Roer even en maak de kip filet eventueel schoon en snijd in grote plakken. Voeg de kip aan de bouillon toe en haal na 15 minuten eruit als hij gaar is.
  • Pak vervolgens een bakje en leg daar de kip stukken in, pak twee vorken en haal de kip uit elkaar als een soort pulled chicken. Laat even afkoelen.
  • Meng de geplukte kip met de pesto, mayonaise, citroenzest van halve citroen en 1 eetlepel citroensap.
  • Roer de kip pesto salade even en breng op smaak met zout en peper.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte