Roze, helemaal in de Barbie stijl. Het is zo’n heerlijke kleur als het om foodfotografie gaat. Niet alleen de ondergrond helpt dat de gerechten van je scherm af knallen, ook de roze rode kimchi, ingemaakte rode ui met contrasterende kleur groen van de avocado en de jalapeno zorgen hiervoor. Deze loaded kimchi fries met avocado en tafelzuur is niet alleen een feestje voor het oog, maar ook je smaakpapillen!
Goudbruine krokante frieten in combinatie met allerlei toppings zie je steeds meer voorbij komen. Onlangs was ik geïnspireerd door een Kimchi mayonaise op frietjes om deze “loaded kimchi fries” te maken lekker met het romige en zachte van de avocado en het friz-zure van het tafelzuur. Een succesrecept als je het mij vraagt! Pittig, zout, zoet, zuur, krokant, romig en zacht. De tafelzuren van Kesbeke gebruik ik dagelijks in mijn gerechten. De Kimchi van Kesbeke is een nieuw product naast de augurken, zilveruitjes en piccalilly. Dat zijn de welbekende Amsterdamse tafelzuren. Deze pittige, zoute, zoete en smaakvolle tafelzuur is een perfecte aanvulling in hun aanbod.
Kimchi bestaat voornamelijk uit ingemaakte (en dus gefermenteerde) kool, wortel, ui en andere groenten met veel knoflook, rode peper en dit onweerstaanbare en herkenbare Kimchi (pittige fermentatie) smaakje veroverd steeds meer Hollandse harten. Je zou denken dat het echt bij vooral Aziatische gerechten lekker is, maar niks is minder waar. Het is ook erg lekker bij de de Nederlandse gerechten zoals stamppot, vis, ei, vlees en groenten. Trouwens ook erg lekker zo uit de pot op een vorkje!
Ja! Het is goed voor je weerstand en je gezondheid. Het bevat weinig calorieën en zit vol met vezels, vitamines en mineralen zoals ijzer en zelfs calcium. Daarnaast bevat het de ‘goede’ bacteriën omdat het gefermenteerd is. Dus gezond voor je darmen en een soort probiotica!
Wil je meer recept inspiratie met Kesbeke’s Kimchi? Maak dan bijvoorbeeld eens de zalmtartaar met kimchi!
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte