Vorige maand was ik bij het JOYN TOMATEN event van Looye Kwekers. Het bedrijf met naar mijn mening, de allerlekkerste tomaten! Het evenement vond plaats in Amersfoort bij de kookstudio van Smulweb. De gehele dag stond in het teken van de JOYN tomaten. We werden in groepen van 3/4 personen ingedeeld en kregen een bepaalde keuken toegewezen inclusief een black box. Ik zat bij de Arabische keuken en heb lekkere kleurrijke gerechten gemaakt met uiteraard de tomaat in de hoofdrol! Ik werd gevraagd om even de Smulweb keuken in te duiken en te vertellen over mijn ervaring met JOYN tomaten! Zie hieronder het filmpje.

De smaak van JOYN tomaten

De Looye JOYN tomaat is een super lekkere trostomaat van Hollandse bodem. Heeft veel smaak, is intens rood en heeft een stevige structuur. Een tomaat waarbij je ‘nooit’ zou zeggen; “hij is een beetje waterig”. Wat ik zo bijzonder vind aan deze tomaten is dat je niet alleen de tomaat proeft, maar ook ruikt. Als je het kroontje er vanaf haalt komt er een fijn aroma vrij! Wanneer ik op vakantie ben, eet ik graag tomaten. Sinds ik de tomaten van JOYN heb ontdekt eet ik ze ook graag in Nederland. Eindelijk een tomaat, zoals tomaat hoort te smaken!

Waar koop je ze?

Exclusief bij de Albert Heijn bij het vers schap kan je ze vinden, ook hun honingtomaatjes zijn watertandend lekker! 

Wil je ook koken met JOYN tomaten? Maak dan eens  Salade van JOYN tomaten met halloumi, paprika en bloedsinaasappel.

Lekkere tomaten van JOYN – LOOYE kwekers met bloedsinaasappel, halloumi en gegrilde paprika

#Dit recept is gesponsord maar naar eigen mening geschreven

Print Friendly, PDF & Email
on 11 april 2018

Zo die combi spreekt me erg aan, ik ben een enorme halloumi fan sowieso! En niet waterige Nederlandse tomaten? Really? Wat fijn zeg. Ik ken ze niet, waar kun je ze vinden dan?

on 11 april 2018

Hoi Frederique, bedankt voor je bericht! Ja deze tomaten kan je exclusief bij de AH krijgen. Ik heb het even bij de tekst gezet, bedankt voor de tip! Laat je me weten als je het recept hebt gemaakt?

on 11 april 2018

Ik ben nogal verslingerd aan cherry tomaten. Maar ook daar scheelt het zo per ras! Als ik een keer trostomaten voor een gerecht nodig heb, houd ik de JOYN tomaten in mijn achterhoofd!

on 11 april 2018

niet waterige tomaten?? hmmm, ik geloof alleen maar in minder waterige tomaten. Sinds ik mijn eigen tomaten kweek, weet ik hoe een tomaat hoort te smaken…

on 11 april 2018

Lijkt me lekker 😀

on 11 april 2018

Hmm, dat ziet er lekker uit. Zeker tomaten met een sterkere smaak passen wel goed bij halloumi.

on 11 april 2018

Hmm yum! Het ziet er verrukkelijk uit.

http://dhini.nl

on 12 april 2018

Klinkt goed! Vooralsnog word ik alleen blij van de tomaten die ik eet in bijvoorbeeld Turkije of Griekenland, maar dit belooft wel wat als ik jou zo hoor. Ik ga kijken bij AH!

on 14 april 2018

Heerlijke tips. Echt lekkere tomaten maken een gerecht compleet. Ga ze weer eens proberen bij appie.

on 14 april 2018

Fijn dat deze tomaat niet waterig is. Ik lees altijd van koks dat je in Nederland beter bliktomaten kunt kopen dan verse omdat ze hier inderdaad altijd zo waterig zijn!

on 14 april 2018

Fijn dat deze niet waterig zijn! Ik heb ooit in een kas gewerkt waar ze ook niet waterige tomaten kweekten. Ik nam altijd kilo’s mee naar mijn ouders want die vonden ze veel lekkerder dan de tomaten die heel waterig zijn!

Ik ga eens opletten bij de appie als we er weer eens komen 🙂

on 15 april 2018

Cherry tomaten zijn echt m’n fav. Dit ziet er overigens ook echt héérlijk uit! Ik ga eens opletten als ik boodschapjes moet doen.

on 15 april 2018

Ik zelf eet het liefst overal snoep tomaten bij.
Dit recept ziet er wel weer erg lekker uit!

on 15 april 2018

Love tomaten, ik maak ook tomaten jus. Lekker met ijsklontje. Die ziet er lekker uit

http://dhini.nl

on 15 april 2018

Als ik straks naar de AH ga (ja dat is mijn zondagse uitstapje 😉 ) ga ik zeker kijken of ik ze zie. Ik ben dol op goede tomaten, maar inderdaad zijn de tomaten die je in de winkel kan kopen vaak smaakloos en waterig. Bedankt voor de tip!

on 15 april 2018

Ik heb ook wel eens op events heerlijke tomaten geproefd, ik vind ze helaas nooit terug in de supermarkt. Die zijn toch waterig.

on 15 april 2018

Eindelijk tomaten die net zo lekker zijn als in het zuiden van Europa? Ik durf het bijna niet te geloven…

on 16 april 2018

Je filmpje is prachtig ge-edit. Moet ook eens gezegd worden!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.