De Indiase Paneer is een ‘kaas’, wat ook het Indiase woord is voor kaas! Het is een vrij simpel product wat gemaakt is van koemelk en dus niet smelt als je hem bakt/verwarmd. De smaak zelf vind ik vrij neutraal, maar qua bite (zeker als je hem even bakt) is erg lekker!
verse gember (ongeveer 1 centimeter, zonder schil)
Olijfolie
*verse koriander naar smaak (kan ook weg gelaten worden)
Instructions
Als eerste pel en snipper je het sjalotje en hak de knoflook, de gember en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd vervolgens de paneer in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
Verhit wat olijfolie in een grote sauspan. Voeg de knoflook, ui, citroenzest en de blokjes paneer toe en bak deze lichtbruin. Strooi er een klein beetje zout overheen en haal de paneer uit de pan. *Je kan er ook voor kiezen de paneer niet te bakken, als je dit lekkerder lijkt.
Doe een extra scheut olie in de pan en voeg hier de garam masala en komijn (fijngehakt) aan toe. Laat voor een paar minuten pruttelen, zodat alle smaken vrij komen.
Doe nu de tomatenpuree erbij en laat nog een minuut pruttelen om vervolgens de tomaten blokjes toe te voegen en 1 glas warm water. Roer even en doe nu de paneer bij de saus en laat zachtjes op staan.
Schenk vervolgens de kookroom of kokosmelk bij de saus, zo wordt het wat romiger en fijner van smaak. Roer nog even.
Snijd nu de mango in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe dit samen met een theelepel citroensap bij de saus. Proef de saus goed, verdeel er wat verse koriander overheen en breng zo nodig op smaak met zout & peper en een paar druppeltjes citroensap!
Notes
Serveertip: lekker met wat kokosrijst, papadum of naanbrood!