Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen

Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen

Ik vind de Indiase keuken super lekker, het heeft altijd iets romigs, intens en wat krokants. De vegetarische kokos curry met gebakken paneer vind ik zelf het lekkerst. Laatst had ik in Amsterdam Indiase kokos curry besteld en dit vonden mijn vriend en ik zó lekker, dat ik er thuis mee aan de slag ben gegaan. Zie hieronder het Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen recept. Super lekker, gezond & simpel!

Indiase kokos curry

De Indiase keuken is veelzijdig en bestaat vooral uit vegetarische gerechten. Deze Indiase kokos curry is erg makkelijk om te maken en mild van smaak waardoor je het ook prima voor het hele gezin op tafel kan toveren. Als je graag meer groenten wilt eten voeg er dan bijvoorbeeld zoete aardappel of boontjes bij. 

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
paneer Indiase keuken The Lemon Kitchen

Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Trefwoord Hoofdgerechten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Sauspan
  • Anti aanbak pan
INGREDIËNTEN
  • 450 gr Apetina® Paneer
  • 1 rijpe mango of wat lekkere lychees
  • 1 biologische citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 20 gram geraspte kokos (zonder suiker)
  • 1 blik kokosmelk a 400 ml
  • 2 blikjes gepureerde tomaten
  • 2 eetlepels garam masala
  • verse gember (ongeveer 1 centimeter, zonder schil)
  • Verse munt of koriander
  • scheutje water

Eventueel toevoegen:

  • – Bloemkool *rauw raspen en serveer er wat krokante papadum bij
  • – Verse koriander naar smaak (kan ook weg gelaten worden)
BEREIDING
  • Pel als eerste het sjalotje en hak de knoflook en de gember fijn. Snijd vervolgens de paneer in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • De blokjes paneer bak je even in wat olie goudbruin een anti aanbak pan. Strooi er een klein beetje zout overheen en haal de paneer uit de pan.
  • Verhit wat olijfolie in een grote sauspan. Voeg de knoflook, ui, gember, citroenzest in de pan en laat even aanfruiten en voeg hier de garam masala aan toe. Laat voor een paar minuten pruttelen zodat alle smaken vrij komen. Voeg daarna de tomatenpuree toe.
  • Schep nu de tomatenpuree erbij en laat nog een minuut pruttelen, nu voeg je de kokosrasp toe en 1 glas warm water. Voeg nu de paneer weer aan de saus toe en laat zachtjes op staan.
  • Voeg nu de kokosmelk toe aan de saus, zo wordt hij wat romiger en fijner van smaak.
  • Snijd nu de mango in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm of de lychees (uit blik) en voeg dit samen met een theelepel citroensap aan de saus toe. Proef de saus goed, verdeel er wat verse koriander of munt overheen en breng zo nodig op smaak met zout & peper!

Gek op de Indiase keuken?

Ben je ook weg van deze curry? Maak dan eens Indiase paneer met tomaat en mango. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

kokos curry the lemon kitchen citroen

3 reacties

  1. 4 sterren
    Ik heb dit recept vandaag nagemaakt maar vond hem erg droog. Nog extra water en kokosmelk bijgevoegd maar de kokosrasp overheerste enorm. Moet er misschien nog iets worden toegevoegd alvorens de saus (welke bij mij in eerste instantie geen saus was) te laten pruttelen?

4.34 from 6 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte