IJs taartjes met avocado, citroen & speculaas

IJs taartjes met avocado, citroen & speculaas

Een ideaal Kerst recept, wat je van te voren al kan maken. Optimel heeft een heerlijke najaars variant in de schappen liggen en ik werd uitgedaagd om hier een recept mee te ontwikkelen. Met de feestdagen in de aantocht had ik zin om ijstaartjes te maken. Lekker met het romige van de avocado en Griekse Stijl Yoghurt Speculaas van Optimel (0% vet), het frisse van de citroen en het krokante van de speculaas & pecannoten. Zie hieronder het supersimpele recept! Je kan er ook voor kiezen om Griekse yoghurt of zelfs sojayoghurt te gebruiken.


Kerst nagerechten met citroen

Ja, de nagerechten zijn ook een belangrijk onderdeel van de feestdagen. Want deze dagen zijn ideaal voor zoetekauwen. Zelf vind ik de combinatie van zoet-fris erg lekker. Op zoek naar nog meer kerst nagerechten inspiratie? Maak dan eens chocoladetaart met passievrucht of Limoncello Madeleines! 


Opzoek naar nog meer kerst recepten met citroen?
Klik dan chocoladetaart met passievrucht Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest? 

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Ijs taartjes met avocado, citroen & speculaas

Ijs taartjes met avocado, citroen & speculaas

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord avocado recepten, ijs recepten, kerst recepten, recepten met citroen
Totale tijd 2 uur
Porties 5 stuks
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • cupcake vormpjes
  • Vriezer
  • staafmixer
INGREDIËNTEN
  • 1 bak Griekse Yoghurt of Optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaas
  • 1 rijpe avocado
  • 1 biologische citroen
  • 6 speculaasjes
  • handje vol pecannoten
  • 50 gram roomboter
BEREIDING
  • Gebruik een staafmixer om de avocado zacht te krijgen totdat het glad is.
  • Roer nu door de Speculaas yoghurt, totdat het mooi gemengd is en je een lichtgroene kleur hebt gekregen. Roer nu nog 2 eetlepels citroensap er doorheen.
  • Gebruik een vijzel of een keukenmachine om de speculaasjes en de pecannoten fijn te malen. Laat roomboter smelten en roer door erdoor tot alles wat van de boter heeft opgenomen.
  • Pak nu de cupcake vorm, spray/vet even in met wat olie of en schep hier eerst 1 eetlepel van de speculaasbodem in en druk goed aan. Schep dan het yoghurt mengsel er op tot aan de rand en zet voor minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Haal ze uit de vriezer, maak eventueel de onderkant van de vorm een beetje warm, zo kan je ze er makkelijk uit krijgen.

7 reacties

  1. Pingback: 918kiss apk
  2. Pingback: https://cbdrevo.dk
  3. Pingback: Homepage
5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte