Een ideaal kerst recept! ijs taartjes met avocado, citroen en speculaas is makkelijk om te maken en ziet er prachtig uit tijdens de feestdagen!
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord avocado recepten, ijs recepten, kerst recepten, recepten met citroen
Totale tijd 2 uuruur
Servings 5stuks
Author Jadis Schreuder
Equipment
cupcake vormpjes
Vriezer
staafmixer
Ingredients
1bak Griekse Yoghurt of Optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaas
1rijpe avocado
1biologische citroen
6speculaasjes
handje vol pecannoten
50gramroomboter
Instructions
Gebruik een staafmixer om de avocado zacht te krijgen totdat het glad is.
Roer nu door de Speculaas yoghurt, totdat het mooi gemengd is en je een lichtgroene kleur hebt gekregen. Roer nu nog 2 eetlepels citroensap er doorheen.
Gebruik een vijzel of een keukenmachine om de speculaasjes en de pecannoten fijn te malen. Laat roomboter smelten en roer door erdoor tot alles wat van de boter heeft opgenomen.
Pak nu de cupcake vorm, spray/vet even in met wat olie of en schep hier eerst 1 eetlepel van de speculaasbodem in en druk goed aan. Schep dan het yoghurt mengsel er op tot aan de rand en zet voor minimaal 2 uur in de vriezer.
Haal ze uit de vriezer, maak eventueel de onderkant van de vorm een beetje warm, zo kan je ze er makkelijk uit krijgen.