Hotdogs met zuurkool & mierikswortelsaus

Hotdogs met zuurkool & mierikswortelsaus

Het is nog steeds winter en ik heb zin in Hotdogs! Natuurlijk maak ik mijn eigen variant. Deze keer heb ik gekozen om rookworst te gebruiken, de rooksmaak van deze worst past perfect bij frisse van de zuurkool en het pittige van de mierikswortel. Ik ben fan van een fris element in een gerecht, het liefst gecombineerd met structuur en iets pittigs. Dit Hotdogs met zuurkool & mierikswortelsaus recept is echt 100% comfort food!

 

Rookworst, is zó lekker!

Comfort food is echt mijn ding. Samen puur genieten van lekker eten en gezelligheid! Met deze hotdogs maak je echt iedereen blij. Heb je de nieuwe hotdogs al geprobeerd van Unox met venkel!? Aanrader!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Hotdogs met zuurkool & mierikswortelsaus

Hotdogs met zuurkool & mierikswortelsaus

Gang lunch
Keuken Amerikaans
Trefwoord lunch gerechten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • kookpannetje
INGREDIËNTEN
  • 1 Unox witte peper en venkel of Hema rookworst
  • 2 witte of bruine broodjes
  • 100 gram gekookte zuurkool
  • 2 eetlepels gefrituurde uitjes
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 2 eetlepels créme fraîche
  • 2 eetlepels geraspte oude kaas Old Amsterdam
  • ½ biologische citroensap & rasp
  • *eventueel wat curry of Tabasco!
BEREIDING
  • Als eerste zet je een kookpannetje op middelhoog vuur en voeg de rookworst in zijn geheel toe. Zorg dat het water niet kookt, maar wel verwarmd. Verwarm de rookworst voor ongeveer 8-10 minuten.
  • Haal de zuurkool uit de verpakking en spoel af met water en laat even uitlekken. Voeg de zuurkool toe en verwarm voor 10 minuten met een paar eetlepels water en wat citroenrasp.
  • Schep nu de mierikswortel en de créme fraîche samen in een kommetje en meng goed met 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met wat zwarte peper & zout.
  • Snijd de broodjes horizontaal doormidden en besmeer de binnenkant van de broodjes met de mierikswortelsaus en voeg de zuurkool toe, vervolgens snijd je de rookworst in twee gelijke stukken en leg op de zuurkool.
  • Vervolgens verdeel nu de curry of Tabasco (voor de pittige liefhebber) over de worst. Druppel vervolgens nog wat extra van de mierikswortelsaus en bestrooi met wat gefrituurde uitjes en de geraspte kaas. Verdeel als laatste nog wat citroenrasp over de hotdogs.

18 reacties

  1. Dit lijkt mij nu echt heel erg lekker. Zuurkool is gewoon lekker en wie lust er nu geen hotdogs 🙂
    Waar ik alleen een beetje “allergisch” voor ben is de mierikswortel. Daar heb ik mij nl een keer flink in vergist en sinds het moment dat ik die onverwachte hap heb genomen vind ik het zo vies….

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte