et is winter en ik heb zin in hotdogs! Deze hotdogs met zuurkool & mierikswortelsaus zijn makkelijk te maken en superlekker!
Gang lunch
Keuken Amerikaans
Trefwoord lunch gerechten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
kookpannetje
Ingrediënten
1Unoxwitte peper en venkel of Hema rookworst
2witte of bruine broodjes
100gramgekookte zuurkool
2eetlepelsgefrituurde uitjes
1eetlepelmierikswortel
2eetlepelscréme fraîche
2eetlepelsgeraspte oude kaasOld Amsterdam
½biologische citroensap & rasp
*eventueel wat curry of Tabasco!
Instructies
Als eerste zet je een kookpannetje op middelhoog vuur en voeg de rookworst in zijn geheel toe. Zorg dat het water niet kookt, maar wel verwarmd. Verwarm de rookworst voor ongeveer 8-10 minuten.
Haal de zuurkool uit de verpakking en spoel af met water en laat even uitlekken. Voeg de zuurkool toe en verwarm voor 10 minuten met een paar eetlepels water en wat citroenrasp.
Schep nu de mierikswortel en de créme fraîche samen in een kommetje en meng goed met 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met wat zwarte peper & zout.
Snijd de broodjes horizontaal doormidden en besmeer de binnenkant van de broodjes met de mierikswortelsaus en voeg de zuurkool toe, vervolgens snijd je de rookworst in twee gelijke stukken en leg op de zuurkool.
Vervolgens verdeel nu de curry of Tabasco (voor de pittige liefhebber) over de worst. Druppel vervolgens nog wat extra van de mierikswortelsaus en bestrooi met wat gefrituurde uitjes en de geraspte kaas. Verdeel als laatste nog wat citroenrasp over de hotdogs.