Het Grote Bloggers Diner in het Amstel Hotel

Het Grote Bloggers Diner in het Amstel Hotel

IN STIJL DINEREN

Misschien heb je de foto’s van het Mr. Goodiebag diner al voorbij zien komen. Dit Grote Bloggers Diner was een feestje! Bij de gedachte om aanwezig te zijn in het Amstel Hotel, maakte ik een sprongetje van blijdschap! Ik ben eigenlijk nog nooit in dit hotel geweest, wat bekendstaat om haar oogverblindende luxe. Het Amstel hotel heeft al vele wereldsterren mogen ontvangen. Bij binnenkomst werden we vriendelijke begroet en verzocht om naar de eerste verdieping te gaan, voor de Godiva chocolade tasting mét wijn. Stiekem hoopte ik dat er een houtgerijpte (vanille) wijn tussen zou zitten (wat kan ik daar toch van genieten)! Yes! De goudkleurige wijn met houtrijping stond in het midden, gecombineerd met gezouten chocolade (hemels). Het concept van dit jaarlijks terugkomend vijfgangendiner is dat verschillende bedrijven, per gang een product verwerken in het gerecht. Hieronder vertel ik je daarom meer over het bloggers diner!

bloggers diner
Samen met Betty’s Kitchen
bloggers diner
Het grote bloggers diner van Mr. Goodiebag in het Amstel Hotel. The Lemon Kitchen was erbij!
bloggers diner
Foto gemaakt door Mr Hungry Sam

Welke bedrijven deden allemaal mee?

Watermerk                   Chaudfonatine (mijn lievelings water)
Tasting                          Godiva (Hemelse chocolade met goede kwaliteit)
Voorgerecht                 Alvalle (Het enige echte gazpacho merk, wat ik wekelijks in huis haal)
Tussengerecht             Masmas Maza (Allerlei hummus soorten en de muhammara)
Extra tussengerecht   Restaurant La Rive (Restaurant wat in het Amstel Hotel gevestigd zit)
Hoofdgerecht              Brassica olie (Nederlandse olie verkregen door koolzaad)

bloggers diner

Foto gemaakt door Anneke Jager

Dresscode? Cocktail

Natuurlijk waren we gecharmeerd van de prachtige locatie en hoe mooi iedereen eruit zag. Na de chocolade tasting, werden we begeleid naar de Spiegelzaal. Ik kan je vertellen, dat is de mooiste plek waar ik ooit gegeten heb. Hemel op aarde, zo mooi! De zaal was breed en had een paar grote kroonluchters hangen (wil ik hebben), het plafond was fris blauw geschilderd en had de kleur van een prachtige zomerdag. Vervolgens was de tafel lang gedekt voor zeker 40 personen. Er was een tafelschikking en ik had het geluk naast Betty (Betty’s Kitchen) en Sam (Mr Hungry Sam) te zitten én tegenover Mandy van (All lovely things). Verder lag er bij mijn plek lag een persoonlijk kaartje samen met prachtig zilver bestek.

blogger diner
Foto gemaakt door Mr Hungry Sam

blogger diner

Wat heb ik gegeten tijdens Het Grote Bloggers Diner?

De gangen werden geleidelijk na elkaar geserveerd en er werd vervolgens per merk uitgelegd wat we precies voor ons hadden staan. De gepassioneerde sommelier vertelde telkens net voor de eerste hap, wat voor een wijn we erbij geserveerd kregen. Wat mij vooral is bijgebleven is het gerecht met de heerlijke gazpacho met Alvalle, de lasagna met MasMas Maza en het allerlekkerste vond ik het botermalse stukje vlees van restaurant La Rive geserveerd met orzo. Van dit gerecht ga ik eerlijk gezegd nog steeds watertanden. Waarschijnlijk blijft dat wel zo! Het nagerecht werd als laatste geserveerd met een dessert wijn en gezouten karamelijs van Koupe, dit viel ook goed in de smaak. Als laatste en voor de afwisseling nam ik een slok Chaudfontaine.
bloggers dinerHeerlijk knapperige lasagna met MasMas Maza
bloggers diner
Sousvide (15 uur) gegaard met orzo

De balkonscéne

Wat hebben we heerlijk gegeten, fijn gelachen en genoten! Tussen de gangen door hadden we de ruimte om even op het balkon in de zon te staan. Sam had een fijne systeem camera bij zich met een lens (50 mm) waar ik heel nieuwsgierig naar was! Met nog en paar andere foodlovers hebben we een mini fotoshoot gehouden en tijdens het diner mocht ik van Sam ook nog even de camera uitproberen. Vervolgens ben ik maandag direct naar de fotowinkel geweest en heb ik dezelfde lens gehaald. Wauw, wat een verschil!

Milaan

Wist je dat Mr Goodiebag met het grote bloggers diner onder andere ook in Milaan en Berlijn zit?  Milaan!? Dat kan waarschijnlijk niet anders dan een  feestje zijn, in het land met de fijnste & lekkerste eetcultuur.
bloggers diner
Foto gemaakt door Mr Hungry Sam

bloggers diner
Jadis van The Lemon Kitchen en Mandy van All Lovely Things

GOODIEBAG!

bloggers diner
Goodiebag gevuld met onder andere Godiva, Boretti, Maza, Tefal, Alvalle, Koupe, Brassica, Chaudfontaine van Mr. goodiebag tijdens Het Grote Bloggers Diner
VOLG ONS! Op Facebook, Instagram & Pinterest! Wil je misschien meer tips voor pareltjes zoals deze hotspot? Klik dan hier!

12 reacties

 1. Lijkt mij een heel fijne dag. Wij hebben dit in België ook regelmatig, en je steekt op zo een dagen toch altijd wat leuks op!

 2. Wat een leuke ervaring.
  Een echt “geniet moment”.
  Eentje waar je vast nog lang aan terug zult denken.

 3. Wat een mooi verslag heb je ervan gemaakt. En jaaaaaa, wat kan Sam mooie foto’s maken (en natuurlijk Anneke!). Hartstikke leuk om je – al was het maar kort – irl te hebben gezien. Wat hebben we heerlijk gedineerd en ja, het Amstel Hotel is iconisch. Ik heb 15 jaar lang er tegenover gewerkt en ben er diverse malen geweest. Of met mijn werk of alleen met H. Als we weer eens iets te vieren hadden 🙂 Aanrader.

 4. Wat een mooie foto’s en heerlijke dag! Fijn dat jullie hebben genoten en fijn dat je ons mee hebt laten genieten!

 5. Wat een heerlijke avond was het he! Ben ook erg blij met de foto die Mr Hungry Sam van mij maakte!

 6. Wauw, het lijkt wel iets uit een film! Wat een prachtige omgeving en uitstraling!

 7. Prachtige foto’s! Mooi verslag van een te gekke avond. Wat was het gaaf!

 8. Dat oogt als een geweldige dag! En wat een fantastische foto’s ervan ?

Reacties zijn gesloten.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte