+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Ik word altijd heel blij als ik weer een nieuw groente gerecht heb gemaakt. Ik kan er geen genoeg van krijgen en dit pompoen gerecht is zo ontzettend lekker geworden. Maar niet alleen heel erg lekker, ook super makkelijk om te maken. Daarnaast vind ik het ook echt een herfst koningin plaatje. De combinatie van citroen en pompoen is erg fijn, het zoete van de pompoen en de rooster smaak die het krijgt van de oven past zó goed bij het frisse van de biologische citroen. Zie hieronder het hele pompoen uit de oven met tijm & citroen recept!

Gezond gerecht!

Pompoen eet je in de herfst 

Natuurlijk eet ik ook in andere seizoenen pompoen, maar nu zijn ze het allerlekkerst met ook nog eens een leuk prijsje. Zo heb ik onlangs een verzamel artikel online gezet met allerlei pompoen recepten. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat laat dit recept ook weer eens zien, op deze manier kan je het heel neutraal als

Print

Hele pompoen uit de oven met tijm & citroen

heerlijke pompoen uit de oven met tijm en citroen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 1 uur
  • Category: groente bijgerecht
  • Method: oven
  • Cuisine: Italiaans
Scale

Ingredients

  • 1 kleine pompoen *biologisch
  • 1/2 biologische citroen
  • 3 verse tijm takjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • snuf peper en zout

Benodigdheden

  • handrasp
  • steelpannetje
  • oven

Instructions

  1. Als eerste zet je een steelpannetje met water op middelhoog vuur. Pak dan de pompoen, was hem even met water af en snijd de onderkant er vanaf. Dan blijft hij recht staan.
  2. Als het water kookt, voeg je een theelepel zout toe leg je de pompoen in het water en zet je de deksel er op. 
  3. Laat ongeveer 10 minuten blancheren/koken.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden (grill stand en anders hete lucht).Pak de ovenschaal en zet in het midden de hele pompoen, smeer helemaal in met de olijfolie, strooi er rasp van een halve citroen over en verdeel er nog een snuf zout en peper overheen.
  5. Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven, kijk na 15 minuten even of hij niet te hoog in de oven staat en misschien te donker wordt. De pompoen is goed als je er makkelijk met een vork in kan prikken.

Op deze manier kan je dus de buitenkant van de pompoen ook eten! 

Als je de pompoen snijd, zie je dat er aan de binnenkant nog de pitten zitten. Deze kan je makkelijk verwijderen met een lepel. 

Keywords: pompoen recepten, pompoen, recepten met pompoen, pompoen uit de oven, herfst recepten, recepten met citroen

pompoen uit de oven open gesneden 'the lemon kitchen

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Hele pompoen uit de oven met tijm & citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This