Gezonde herfst vibes tips | Gastblog

Gezonde herfst vibes tips | Gastblog

Hieronder een gastblog geschreven door Lisanne van Superyoga.nl hier kan je komende maanden veel aan hebben. Alvast veel leesplezier! Benieuwd naar haar andere gastblogs over voeding & gezondheid? Klik dan hier.

Gezonde herfst vibes

De herfst en winter staan weer voor de deur. Hoe zorgen we ervoor dat we de vrolijke energie uit de zomer vasthouden en ons fit en sterk door de twee koudste seizoenen heen slaan? Het eten van voldoende eiwitten, het nemen van de juiste suppletie, het binnenkrijgen van voldoende vocht, beweging & buitenlucht en je instelling bepalen grotendeels hoe je de herfst en winter doorkomt.

Get your proteïne!

Onze nagels, haren en huid bestaan uit keratine, een soort eiwit. Om sterke nagels, een stralende huid en een gezonde haardos te krijgen is het eten van voldoende eiwitten belangrijk. Je vindt eiwitten onder andere terug in vette vis, kip, vlees en noten. Je hebt ook hele mooie plantaardige eiwitten in de vorm van proteïne poeder. Je mixt deze poeders in een power smoothie van bijvoorbeeld 200 ml plantaardige melk, een grote hand spinazie, een paar bevroren ananas stukjes, een kwart mango en het sap van een halve biologische citroen. Een salade met asperges, broccoli, quinoa en zalm afgetopt met olijfolie, peper, zout, pompoenpitjes en het sap van een citroen voorziet je ook in de nodige eiwitten, vitaminen en mineralen.

De juiste suppletie

We kunnen niet meer zoveel uit voeding halen als vroeger en per persoon verschilt het enorm of je door tekorten aan vitaminen en mineralen last krijgt van een minder energiek gevoel of misschien wel kwaaltjes. Op dat moment is het goed om eens met een orthomoleculair therapeut om tafel te gaan om te kijken of suppletie jou kan helpen. In de herfst en winter kan het heel fijn zijn om vitamine D en vitamine C te nemen. Magnesium in poedervorm kan enorm helpen om je goed te voelen, met name in drukke periodes. Omdat het enorm persoonsgebonden is, is het raadzaam om bij een professional kundig advies op te vragen.

Drink genoeg

In de zomer is het vaak wat makkelijker om voldoende water te drinken, maar vergeet in de herfst en winter niet dat je lichaam ook voldoende vocht nodig heeft om alle processen soepel te laten verlopen. Als je water drinken zat bent dan kun je altijd afwisselen met kokoswater, opgepimpt water en groene/ kruiden thee. Opgepimpt water kan water met een beetje verse citroensap zijn, water met een paar takjes munt en een schijf gember of het volgende recept.
Recept | Infused water met herfsttint
– 1 liter (gefilterd water)
– 1 biologische peer in partjes
– 3 kaneelstokjes
– geraspte gember of voor een minder sterke smaak schijfjes gember
Bovenstaande ingrediënten voeg je samen in een mooie glazen kan. Heel veel plezier met opdrinken!

Beweging & buitenlucht

Om je fit en vitaal te voelen is beweging essentieel. Als je beweging samenvoegt met frisse lucht, sla je direct twee vliegen in één klap. De frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je lichaam het stofje serotonine aanmaakt, een gelukshormoontje. Heb je ook altijd zo’n goed humeur als je terugkomt van een wandeling in de buitenlucht? Bewegen en soepel blijven kan uiteraard ook met een yoga practice. Je krijgt niet alleen sterke en soepele spieren maar ook meer focus, rust en zelfvertrouwen ervoor terug. Dagelijks een paar yoga oefeningen op je mat of yoga towel lijkt een grote stap, maar als je eenmaal weet wat voor positiefs het oplevert wil je niet anders meer. Heb je snel last van koude voeten in de winter? Dan zijn yogasokjes ideaal voor jou! Nooit meer koude voeten én je hebt een ideale grip op de ondergrond.

Positieve instelling en mindset

Je instelling is bepalend in het leven. Een positieve instelling zorgt voor een hoop meer geluk! Focus je op de dingen die je wél hebt, probeer iedere dag een moment te vinden waarin je dankbaar bent en geloof erin dat je het wel kan als iets niet direct lukt. Op naar gezonde herfst vibes!
Namasté.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

2 reacties

Reacties zijn gesloten.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte