Onlangs heb ik een kip met citroenrub & paprikaboter uit de oven gemaakt. In samenwerking met Thermapen ontwikkel ik regelmatig recepten, waarbij de garing van de vis en het stukje vlees altijd essentieel is. Het losse recept van deze gerookte paprikaboter met citroen wil ik ook graag met jullie delen! Je kan het met zo veel combineren, maar ook heel simpel op een stokbroodje smeren! De smaak van gerookte paprikapoeder heeft iets magisch! Het is een mooie rode poeder met een intense smaak, door de verhitting en rook is de smaak nog zoeter en scherper.
Serveertip: lekker om bijvoorbeeld je aardappeltjes in te bakken, op je stokbroodje/toastje te smeren of je kip mee in te smeren.
Maar wie weet heb jij nog een lekker idee? Ben jij er ook gek op om je eigen sausjes, dressings en/of boters te maken? Klik dan hier!
Deze gerookte paprikapoeder die ik in dit recept gebruikt heb komt uit Spanje, van een klein familie bedrijf genaamd La Chinata, dat sinds 1975 al produceert. Het is een vrij simpel recept, maar wel erg lekker. Vooral het gebruik van de gezouten Lurpak boter maakt deze boter met citroen superlekker. Wil je ook deze perfect gegaarde kip met citroen rub & gerookte paprikaboter maken? Klik dan op het recept hieronder!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
ja geweldig recept, ik zou meer met gerookte paprika moeten doen!!