Dit zomerse pers recept zie je terug in meerdere magazines, kranten en zelfs online! Supertrots om dit Siciliaanse recept uit mijn kookboek overal tegen te komen. Wanneer ik in Sicilië ben bestel ik heel vaak gerechten met gekleurde tomaten. Het is niet te vergelijken met de tomaten in Nederland. Kleurrijk, vol van smaak en ze ruiken ook nog eens heerlijk. Kappertjes is ook iets wat je veel in de Siciliaanse keuken voorbij ziet komen. Wist je dat ze kappertjes daar bewaren of ook wel ‘conserveren‘ genoemd met grof zeezout? Zie hieronder het gekleurde tomatensalade met buffelmozzarella recept.
Siciliaanse tomatensalade met buffelmozzarella, kappertjes kruim & citroen is een zomerse verleiding!
“Salades met geroosterd brood of crostini: ik ben er dol op. Net als op gekleurde tomaten met verschillende smaken. In Sicilië at ik geregeld groene tot gele vleestomaten, en dan liefst met een lekkere buffelmozzarella (als je eenmaal buffelmozzarella hebt gegeten, wil je geen gewone mozzarella meer). Omdat ik altijd op zoek ben naar verschillende structuren in een gerecht heb ik er lekker kappertjeskruim aan toegevoegd.”
Tip: Lekker met een glas rosé of witte wijn (Chardonnay/Viognier), wat geroosterd (zuurdesem) brood of crostini.
Ben jij net zoals ik helemaal weg van recepten met biologische citroen zoals deze gekleurde tomatensalade met buffelmozzarella? Sla dan ook dit recept op in een van je Pinterest borden!
Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn informatieve kookboek? Naast deze tomatensalade staan er nog veel meer vegetarische gerechten in. Bestel hem dan hier! Wil je verzekerd zijn van een boek uit de 1e druk? Wees er dan snel bij!
3 reacties
Lijkt me lekker!
Genieten!!!
We hebben je boek al en dit recept meerdere keren gemaakt