+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

HEMELSE GEHAKTBALLETJES

Ik eet niet veel vlees meer, eigenlijk al een hele tijd niet meer. Maar als ik ervoor kies om af en toe vlees te eten ga ik eigenlijk altijd naar de slager. Zo heb ik in Den Bosch twee favoriete slagers, waar ik de lekkerste stukken vlees haal en weet dat het ook een eerlijk stukje vlees is. Zo was ik laatst bij de IKEA en zag ik de gehaktballetjes voor een hele kleine prijs werden aangeboden en dacht dat het vast niet het beste en meest duurzame vlees kon zijn. Wel kreeg ik zin in gehaktballetjes en kwam op het idee om gehaktballetjes in whisky-roomsaus te maken, lekker met een frisse wortelsalade. Zie hieronder het recept!

Gehaktballetjes in whisky-roomsaus

Bereidingstijd: 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram gemengd gehakt van de slager
  • 1 biologische citroen
  • 10 verse bieslook sprieten (fijn gehakt)
  • klein knoflookteentje (kan ook weg gelaten worden)
  • sjalotje of kleine ui
  • 1 vers ei
  • 2 eetlepels paneermeel of panko (Aziatisch paneermeel)
  • 3 eetlepels sojaroom of slagroom
  • Scheut Whisky

Benodigdheden

  • Anti aanbak pan
  • Handrasp

Bereidingswijze gehaktballetjes in whisky-roomsaus

1. Meng als eerste het gehakt met rasp van 1/2 citroen, fijngehakt knoflookteentje, fijngesnipperd sjalotje/ui en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Meng het geheel en voeg vervolgens het gehele ei, fijn gehakte bieslook en het paneermeel toe.
2. Als het gehakt goed gemengd is maak je er kleine gehaktballetjes van. Zet vervolgens een anti aan bakpan op middelhoog vuur en voeg hier een klontje boter en/of olijfolie aan toe. Leg vervolgens de gehaktballetjes naast elkaar in de pan en draai na een paar minuten om totdat ze rondom goudbruin zijn geworden.
3. Blus de gehaktballetjes af met een flinke scheut Whisky en wat citroensap, voeg vervolgens wat verse peper en bieslook toe en maak de saus af met 3 eetlepels sojaroom of slagroom. Roer de saus voorzichtig. zodat de gehaktballetjes heel blijven en laat even inkoken tot het een mooie saus is geworden. Breng de saus op smaak met peper en zout en ze zijn klaar om van te genieten!

Gehaktballetjes in whisky-roomsaus www.thelemonkitchen.nl

Gehaktballetjes in whisky-roomsaus

Serveertip:

Lekker met wat frietjes of gebakken aardappeltjes en een frisse salade zoals de wortelsalade op de foto.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Gehaktballetjes in whisky-roomsaus
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This