Dit simpele maar vooral lekkere recept staat zo op tafel. Gehaktballetjes in whisky-roomsaus serveer je met frietjes of gebakken aardappeltjes en salade!
Gang Borrelhapje
Trefwoord borrelhap, snacks & hapjes
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Anti aanbak pan
Handrasp
Ingredients
400gramgemengd gehakt van de slager
1biologische citroen
10verse bieslook sprieten (fijn gehakt)
klein knoflookteentje (kan ook weg gelaten worden)
sjalotje of kleine ui
1vers ei
2eetlepelspaneermeel of panko (Aziatisch paneermeel)
3eetlepelssojaroom of slagroom
Scheut Whisky
Instructions
Meng als eerste het gehakt met rasp van 1/2 citroen, fijngehakt knoflookteentje, fijngesnipperd sjalotje/ui en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Meng het geheel en voeg vervolgens het gehele ei, fijn gehakte bieslook en het paneermeel toe.
Als het gehakt goed gemengd is maak je er kleine gehaktballetjes van. Zet vervolgens een anti aan bakpan op middelhoog vuur en voeg hier een klontje boter en/of olijfolie aan toe. Leg vervolgens de gehaktballetjes naast elkaar in de pan en draai na een paar minuten om totdat ze rondom goudbruin zijn geworden.
Blus de gehaktballetjes af met een flinke scheut Whisky en wat citroensap, voeg vervolgens wat verse peper en bieslook toe en maak de saus af met 3 eetlepels sojaroom of slagroom. Roer de saus voorzichtig. zodat de gehaktballetjes heel blijven en laat even inkoken tot het een mooie saus is geworden. Breng de saus op smaak met peper en zout en ze zijn klaar om van te genieten!
Notes
Serveertip:Lekker met wat frietjes of gebakken aardappeltjes en een frisse salade zoals de wortelsalade op de foto.