Gefrituurde augurk met honing-mosterdsaus & citroen
Vet, zuur & fris zijn de allerlekkerste combinaties! Maak zelf gefrituurde augurk en dip het in honing-mosterdsaus met frisse citroen! Hemels borrel hapje.
Gang Snack
Keuken Nederlands
Trefwoord augurken recepten, borrelhap, gefrituurde augurk, recepten met citroen, snacks
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Servings 2Personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
frituurpan of een gietijzeren pan zoals die van Le Creuset
thermometer (om de temperatuur van het vet te meten)
1-2eetlepelsgrove mosterd *ook in het Kesbeke assortiment te vinden
1eetlepelmayonaise
1eetlepelyoghurt
1eetlepelhoning
1/2eetlepelcitroensap
snuf peper & zout
eventueel wat verse dille
Instructions
Zet als eerste 3 bakjes klaar om te kunnen gaan paneren. Dit doe je altijd in dezelfde volgorde. Zet als eerste het bakje met de gezeefde bloem klaar, daarnaast een bakje met de eieren (opgeklopt en gemengd met citroenzeste van 1 citroen) en in het derde bakje zit panko (grof paneermeel).
Zet de frituurpan of de gietijzeren pan op middelhoog vuur en vul met zonnebloemolie. Meet eventueel de hitte met bijvoorbeeld een thermometer en zorg ervoor dat het vet niet te warm wordt, want dan gaat de olie verbranden en krijg je geen mooie goudbruine gepaneerde augurken.
Dep de augurken droog met bijvoorbeeld keukenpapier en haal ze dan eerst door het gezeefde bloem, vervolgens door het opgeklopte ei en als laatste door de panko. Leg ze op een schaal naast elkaar neer totdat je er genoeg hebt.
Als de olie heet genoeg is geworden kan je per keer 1 of 2 augurken frituren, de augurk hoeft verder niet gaar te worden dus je kan de geftituurde augurk al vrij snel eruit halen als hij goudbruin kleurt. Leg op een bord met keukenpapier en strooi er wat saltflakes en tuinkers overheen.
Maak als laatst nog de honing-mosterdssaus door de honing, mosterd, yoghurt, mayonaise, citroensap, met elkaar te mengen en breng op smaak met eventueel wat peper & zout.