Foto’s maken met je telefoon

Foto’s maken met je telefoon

Ik maak al jaren zo mooi mogelijke foto’s met mijn telefoon. Daarom vind ik het ook belangrijk dat ik om de twee jaar een nieuwe Iphone kan uitkiezen. Wat betekent dat de camera die er in zit ook alsmaar beter wordt. Zoals jullie vast wel gezien hebben ben ik elke week weer op nieuwe plekken, soms zijn het events maar vaak ook restaurants. Omdat ik niet altijd de behoefte of mogelijkheid heb om mijn professionele camera mee te nemen. Maak ik foto’s met mijn telefoon. Zie hieronder waarom ik je aanraadt om ook eens foto’s te maken met je telefoon buiten de deur. 

Tips voor foto’s maken met je telefoon 

Het handige aan foto’s maken met je telefoon is dat de camera die er in zit alles al voor je klaar zet. Dus je hoeft niet te denken aan je instellingen (iso etc) of bepaald type licht. Daarnaast heb je ook nog eens heel snel de mogelijkheid om de foto’s lichter/donkerder te maken of zelfs echt te bewerken. Dus kan je ze direct op je Social media kanalen plaatsen. Wel wil ik je aanraden om altijd te kijken vanuit welke kant licht komt, dat wordt dan ook mooi belicht. Probeer hier voortaan eens mee te spelen. Licht zorgt namelijk niet alleen voor mooie foto’s maar zijn op deze manier ook scherper. 

Iphone 11, de nieuwste Apple aanwinst 

Op dit moment heb ik nog de Iphone 8, een telefoon met een redelijk goede camera, maar begin volgend jaar ga ik zeker overstappen naar de Iphone 11. Hier heb ik zó goede verhalen over gehoord. De camera schijnt bijna vergelijkbaar te zijn met een professionele camera. Ik ben super benieuwd! Zelf ben ik niet echt een gadget type, maar ik heb wel al sinds een hele lange tijd alles van Apple. Ik vind het makkelijk werken en het is overzichtelijk, alles werkt op dezelfde manier. Zeker nu ik een kantoor heb is dit een fijne en snelle werkmethode. 

foto's maken met je telefoon 'The lemon Kitchen

Fotograaf: Mo Barends 

foto's maken met je telefoon 'The lemon Kitchen
foto’s maken met je telefoon ‘The lemon Kitchen

Fotograferen op events met telefoon

Afgelopen maanden ben ik bijna wekelijks op allerlei events geweest. Zo was ik laatst te vinden in de Skylounge in Amsterdam op een event van Beemster Kaas. Hier had ik ook alleen mijn telefoon bij me. Ik bezit nog geen eigen auto, dus maakt toch vaak nog gebruik van openbaar vervoer. Zoals je vast wel snapt is het niet heel handig om altijd  je hele fotografie tas mee te nemen. Natuurlijk gebruik ik voor de opdrachten mijn professionele camera, maar hij is niet alleen redelijk zwaar en onhandig om mee te nemen. Daarnaast is hij is ook nog eens erg duur. Dus ik wil er vooral zuinig mee om gaan. Bekijk hier een voorbeeld van een etentje waarbij ik met mijn telefoon gefotografeerd heb. 

foto's maken met je telefoon 'The lemon Kitchen

Eindeloos inspiratie voor foto’s maken met je telefoon

Wil je nou nog meer inspiratie hebben om voortaan op events, verjaardagen of als je onderweg bent foto’s te maken met je telefoon? Bekijk dan eens deze handige tips voor mobiele fotografie!

Ben jij nou ook net zoals ik super nieuwsgierig naar de Iphone 11? Je kan altijd even in de telefoonwinkels gaan spieken. Misschien heb jij deze telefoon al in je bezit? Laat dan hieronder weten wat je ervan vindt. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte