+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

BERGEN OP ZOOM | Oh wat was dit toch genieten!! Ik was namens Tim Schimmel van Hotel de Draak uitgenodigd voor een Dutch Cuisine perslunch met asperges in de hoofdrol, in het restaurant Hemingway. Ik nam Nadi mee als mijn +1, ook een échte foodlover! We kregen een overnachting in het aansluitende hotel de Draak. Dit hotel is het oudste hotel van Nederland en bestaat al meer dan 600 jaar. Het is écht prachtig! In het hotel zat zelfs ook nog een wellness. 

Perslunch

Bij het evenement waren ongeveer 20 gasten aanwezig, waaronder de oprichter van Dutch Cuisine en Luc Kusters, eigenaar van culinair restaurant Bolenius uit Amsterdam. Eigenaar van de Draak zat er ook gezellig bij! De chef bereidde met de biologischre Brabantse Wal-asperges van kweker Cees van Tiggelen uit Halsteren een super lekkere lunch. Al vrij snel werden er amuses rondgebracht waaronder een ei gevuld met aspergesoep en bladgoud. Prachtig en lekker! Nadat mijn champagne glas gevuld werd met Nederlandse trots, werden we binnendoor begeleid naar een fris gedekte tafel in het restaurant Hemingway. 

Dutch Cuisine – Een eetcultuur die uniek is

Ja, wat houdt dat nou precies in? Dutch Cuisine is een vrij nieuw begrip. De bedoeling is dat Dutch Cuisine de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart gaat zetten voor een breed publiek. Eigenlijk mogen we best trost zijn op onze puur Hollandse producten! Waar staat Dutch Cuisine precies voor? Smaak, gezond en verantwoord koken vanuit de creativiteit en eigenzinnigheid. Tijdens de lunch kwam dit ook naar voren, het was écht een hemelse lunch!

Waarom Dutch Cuisine?

”Omdat we duurzaam, lekker en gezond eten gemakkelijker en aantrekkelijker willen maken, omdat onze rijke Nederlandse eetcultuur een herwaardering verdient, omdat Dutch Cuisine als verbindende schakel de verduurzaming van de voedselconsumptie kan versnellen en last but not least omdat het goed is voor onze economie én voor de planeet.”

| LUNCHTIME | 

Wat stond er op het menu?

Wat ik sowieso heerlijk vind is zuurdesem brood met roomboter, olijfolie, peper en zout. Op die manier wek je eigelijk je ‘trek in meer’ op en krijg je nog meer zin in de lunch. Het bij geserveerde zuurdesem brood was van Edwin Klaassen eigenaar van Desemenzo. Fijn om te zien, hoe iemand zo’n passie heeft voor een brood en ambacht! Als voorgerecht kregen we een cocktailglas gevuld met asperges en kokkels, vervolgd door een tussengerecht met hemelse paling in sojasaus. Als hoofdgerecht kregen we een super malse lamsrack met een saus (to die for), waar ik echt een soepkom van op kan!

| Voorgerecht | 

| Tussengerecht | 

| Hoofdgerecht | 

Asperges en ansjovis als nagerecht!?

O my god, Ja! Het was zo’n heerlijk dessert met witte chocolade, aardbeien, ansjovis, limoenrasp en asperges. Alles paste perfect bij elkaar door het zoetje, zuurtje, krokant en een zoute twist!

Ik heb ontzettend genoten van de perslunch en het verblijf in het oudste hotel van Nederland! Dit zijn twee pareltjes die ik iedereen kan aanraden.

Ben je ook nieuwsgierig naar Dutch Cuisine? Ga naar de website van Hemingway!

Volg The Lemon Kitchen op Facebook, Instagram & Pinterst

Wil je meer tips over pareltjes in Nederland? Kijk dan eens bij mijn hotspots!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This