BERGEN OP ZOOM | Oh wat was dit toch genieten!! Ik was namens Tim Schimmel van Hotel de Draak uitgenodigd voor een Dutch Cuisine perslunch met asperges in de hoofdrol, in het restaurant Hemingway. Ik nam Nadi mee als mijn +1, ook een échte foodlover! We kregen een overnachting in het aansluitende hotel de Draak. Dit hotel is het oudste hotel van Nederland en bestaat al meer dan 600 jaar. Het is écht prachtig! In het hotel zat zelfs ook nog een wellness. 

Perslunch

Bij het evenement waren ongeveer 20 gasten aanwezig, waaronder de oprichter van Dutch Cuisine en Luc Kusters, eigenaar van culinair restaurant Bolenius uit Amsterdam. Eigenaar van de Draak zat er ook gezellig bij! De chef bereidde met de biologischre Brabantse Wal-asperges van kweker Cees van Tiggelen uit Halsteren een super lekkere lunch. Al vrij snel werden er amuses rondgebracht waaronder een ei gevuld met aspergesoep en bladgoud. Prachtig en lekker! Nadat mijn champagne glas gevuld werd met Nederlandse trots, werden we binnendoor begeleid naar een fris gedekte tafel in het restaurant Hemingway. 

Dutch Cuisine – Een eetcultuur die uniek is

Ja, wat houdt dat nou precies in? Dutch Cuisine is een vrij nieuw begrip. De bedoeling is dat Dutch Cuisine de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart gaat zetten voor een breed publiek. Eigenlijk mogen we best trost zijn op onze puur Hollandse producten! Waar staat Dutch Cuisine precies voor? Smaak, gezond en verantwoord koken vanuit de creativiteit en eigenzinnigheid. Tijdens de lunch kwam dit ook naar voren, het was écht een hemelse lunch!

Waarom Dutch Cuisine?

”Omdat we duurzaam, lekker en gezond eten gemakkelijker en aantrekkelijker willen maken, omdat onze rijke Nederlandse eetcultuur een herwaardering verdient, omdat Dutch Cuisine als verbindende schakel de verduurzaming van de voedselconsumptie kan versnellen en last but not least omdat het goed is voor onze economie én voor de planeet.”

| LUNCHTIME | 

Wat stond er op het menu?

Wat ik sowieso heerlijk vind is zuurdesem brood met roomboter, olijfolie, peper en zout. Op die manier wek je eigelijk je ‘trek in meer’ op en krijg je nog meer zin in de lunch. Het bij geserveerde zuurdesem brood was van Edwin Klaassen eigenaar van Desemenzo. Fijn om te zien, hoe iemand zo’n passie heeft voor een brood en ambacht! Als voorgerecht kregen we een cocktailglas gevuld met asperges en kokkels, vervolgd door een tussengerecht met hemelse paling in sojasaus. Als hoofdgerecht kregen we een super malse lamsrack met een saus (to die for), waar ik echt een soepkom van op kan!

| Voorgerecht | 

| Tussengerecht | 

| Hoofdgerecht | 

Asperges en ansjovis als nagerecht!?

O my god, Ja! Het was zo’n heerlijk dessert met witte chocolade, aardbeien, ansjovis, limoenrasp en asperges. Alles paste perfect bij elkaar door het zoetje, zuurtje, krokant en een zoute twist!

Ik heb ontzettend genoten van de perslunch en het verblijf in het oudste hotel van Nederland! Dit zijn twee pareltjes die ik iedereen kan aanraden.

Ben je ook nieuwsgierig naar Dutch Cuisine? Ga naar de website van Hemingway!

Volg The Lemon Kitchen op Facebook, Instagram & Pinterst

Wil je meer tips over pareltjes in Nederland? Kijk dan eens bij mijn hotspots!

Print Friendly, PDF & Email
on 5 mei 2018

Oh my god dat eten!! Het ziet er heerlijk uit! Wat gaaf dat je hiervoor uitgenodigd was! Ik geloof wel dat jullie heerlijk hebben genoten.

on 5 mei 2018

Wat ziet dat er allemaal mooie, lekker en luxe uit. Het nagerecht is wel bijzonder denk ik zo. Chocola met vis!

on 5 mei 2018

Dat ziet er allemaal heel lekker uit! Off topic: jouw haar is echt mooi lang!

on 5 mei 2018

Zo dat ziet er lekker uit! Dat is nog eens de moeite waard om te bezoeken. Bedankt voor de tip.

on 6 mei 2018

Hier krijg ik enorme trek van! Wat een prachtige gerechten. En dat toetje…zo’n bijzondere combinatie wil ik graag eens proberen.

on 6 mei 2018

Oh wat ziet dat er onwijs heerlijk uit zeg!

on 6 mei 2018

Ik ben jaloers! Dat ziet er ontzettend goed uit!

on 6 mei 2018

hmmmmm, dit klinkt echt heel erg goed!

on 7 mei 2018

Jeetje dit ziet er goed uit zeg! Zo leuk hoe al die gerechtjes eruit zien als kleine kunstwerkjes!

on 7 mei 2018

Wat ontzettend leuk joh dat je hiervoor was uitgenodigd! Je timmert lekker aan de weg hoor! En ja, asperges… heerlijk!

on 7 mei 2018

Wat ziet het er heerlijk uit en wat een mooie foto’s. Je website zit ook echt mooi in elkaar, complimenten hoor!

on 7 mei 2018

Prachtige gerechten en ze spatten van de foto’s af! Heerlijk hoor. Asperges staan ook bovenaan mijn lijstje van lekkers!

on 7 mei 2018

Jij hebt ook altijd van die lekkere gerechten… 😉

on 7 mei 2018

Wat een prachtige foto’s zeg! Super! Ik krijg er helemaal zin in!

on 7 mei 2018

SUPER MOOIE FOTO’s! Ziet er onwijs goed uit!

on 7 mei 2018

Dat ziet er mooi uit zeg! Ik ben alleen al onder de indruk van de presentatie!

on 7 mei 2018

Mmmmmh wat ziet dat er heerlijk uit! Ik ben jaloers!

on 8 mei 2018

Asperges en ansjovis! DAMN hier wil ik direct van proeven 🙂 xx zag er super lekker uit!

on 8 mei 2018

Ziet er meer dan in orde uit !

on 8 mei 2018

Heerlijk met die asperges. Ik ga ze morgen weer eten.

on 10 mei 2018

Ik vind de naam van het restaurant zo mooi: Hemingway. Dat doet me denken aan de schrijver, en maakt me nieuwsgierig.

on 26 mei 2018

Het ziet er echt heerlijk uit, ben dol op asperges

on 31 mei 2018

Ik heb een paar keer asperges gegeten. De ene keer vond ik het heerlijk en de andere keer vond ik het 10x niks.
De naam van het restaurant doet mijn boekennerdhart sneller kloppen. ?

on 31 mei 2018

Mooie foto’s, ziet er allemaal heel erg lekker uit!

on 1 juni 2018

Lief! bedankt

on 6 juni 2018

Dat nagerecht lijkt me apart, gedurfd en lekker!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.