Fissler SensoRed pan van Kookpunt

Fissler SensoRed pan van Kookpunt

Sponsor – Eerder verscheen ons artikel over de Lodge gietijzeren pannen, maar we mochten nog een pan uittesten namelijk de; Fissler SensoRed pan. Mijn eigen koekenpan was al aan vervanging toe. Dus het was helemaal het juiste moment op deze pan te testen. In dit artikel vertellen we je het verschil met andere pannen en wat de Sensored zo bijzonder maakt.

Fissler SensoRed pan

Weten jullie wat het grootste probleem is bij bak- en wokpannen? Oververhitting. De Sensored pannen hebben een thermogevoelige antikleeflaag. Dit betekent dat wanneer je de pan verwarmd de kleur van de pan zal veranderen. Nu zul je denken. Dit bestaat toch al een tijd? Dat klopt, maar die pannen die er waren gaven alleen maar aan wanneer een pan warm was. De pannen van de SensoRed lijn veranderen weer in een andere kleur wanneer de pan te heet is.

Als de pan koud is, is de binnenkant lichtrood met een donkerrood vlekkenpatroon. Wanneer je de pan verwarmt verdwijnt dit vlekkenpatroon. Dit is het moment dat je de ingredi├źnten kunt gaan bereiden, maar wanneer de pan te heet wordt verschijnt het vlekkenpatroon in een gouden kleur. Doordat je kunt zien wanneer je de pan kunt gebruiken en wanneer niet gaat de pan veel langer mee.
Gebruik
De Sensored pan is het beste te gebruiken voor de bereiding van eiwitrijke producten, maar ook groenten kun je er perfect in bereiden. Daarnaast zijn ze te gebruiken op diverse warmtebronnen en zijn ze op elke warmtebron stabiel. Je kunt de pannen ook beter niet afwassen met afwasmiddel maar gewoon met water en vervolgens droog maken met een doek. Zorg er wel voor dat de pan altijd een beetje vettig blijft.
Zijn jullie net zo enthousiast als wij? Kijk dan even bij het assortiment Fissler Sensored pannen van Kookpunt of kijk natuurlijk even bij de rest van het assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte