Sponsor Bij de Culiperslunch ontmoette we de vriendelijke dame van Kookpunt. Vol enthousiasme vertelde ze over de nieuwe Sensored pannen en de Lodge gietijzeren pannen in haar assortiment. We zijn beide gek op mooie pannen om de lekkerste gerechten mee te maken. We hebben beide een pan getest en zijn onder de indruk! De gietijzeren pan is erg duurzaam en veelzijdig. De pan heeft ook een gietijzeren handvat, perfect voor op het fornuis en in de oven dus! Afgelopen tijd heb ik de Lodge gietijzeren pan van Kookpunt gebruikt om een tarte tatin en pulled pork te maken.

Lodge Pro-Logic
De Lodge Pro-logic koekenpan is gemaakt uit een stuk ongeëmailleerd gietijzer. Het gietijzer houdt de warmte goed vast waardoor de koekenpan lekker heet kan worden. Dankzij zijn handig oog in de steel en de fijne greep kan de Lodge Pro-logic koekenpan ook eenvoudig opgehangen worden. De koekenpan is al voorbehandeld en kan dus meteen in de keuken gebruikt worden. De Lodge pannen zijn geschikt voor iedere warmtebron, dus ook inductie, en kunnen ook mee in de oven. Pluspuntje, de Lodge Pro-logic gaan een leven lang mee! Wat kan je er allemaal mee? Grillen van groenten, dichtschroeien van vlees, bakken van brood en het bereiden van eiwitrijke producten zoals pannenkoeken, een Lodge pan kan het eigenlijk allemaal aan!

Koken met Lodge gietijzeren pan

Koken met deze pan is echt een feestje! Ik had al een tijdje zin om tarte tatin te maken met peer, gezouten karamel en citroenzest. De pan is ideaal om de karamel eerst in te maken en vervolgens in de oven te schuiven. Het is een pluspunt dat de gehele pan gemaakt is van gietijzer. Pulled pork is een van mijn favoriete vlees gerechten, deze gietijzeren pan verleend zich prima om zo’n mooi stuk vlees te garen. Doordat de pan zo heet kan worden is het ideaal om de procureur eerst mooi aan te braden en vervolgens de oven het werk laten doen. De pan is dus ook geschikt voor slow cooking. Zoals je leest ben ik weg van deze pan en raad ik hem iedereen aan!

Nieuwschierig geworden en wil je ook een Lodge Pro-Logic? Deze topper is perfect voor kookliefhebbers en is verkrijgbaar in de winkel in Rotterdam en ook te bestellen op de website van kookpunt onder Lodge gietijzeren pannen. Stuur je ons een berichtje als je de gietijzeren pan ook hebt? We zijn benieuwd naar jullie creaties!

Print Friendly, PDF & Email
One Trackback:

[…] verscheen ons artikel over de Lodge gietijzeren pannen, maar we mochten nog een pan uittesten namelijk de; Fissler SensoRed pan. Mijn eigen koekenpan was […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.