Eiersalade met citroen en augurkjes

Eiersalade met citroen en augurkjes

De feestmaand is begonnen en ik maak geregeld eiersalade met citroen en augurkjes van Kesbeke, het is lekker voor de lunch, op een toastje maar ook perfect voor op een verjaardag of feestje! Wat in een eiersalade niet mag ontbreken zijn citroen, augurk en verse kruiden. Omdat voor mij het enige echte pickles merk Kesbeke is heb ik hun nieuwste aanwinst gebruikt. Zure augurkjes! ZUUR staat op de verpakking. Zie hieronder het allerlekkerste eiersalade recept!

 

Eiersalade met citroen

Een recept waar ik trots op ben en minimaal eens per maand maak. Het is makkelijk en zo ontzettend lekker!

 

De lekkerste eiersalade voor de feestdagen

Ben je net zoals ik ook helemaal weg van zelf
allerlei salades maken? Maak dan eens komkommersalade of kip pesto salade. 
Het is zo makkelijk en veel lekkerder dan uit een pakje!

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Zelf kesbeke eiersalades maken met pasen

Eiersalade met citroen en augurkjes

Gang salades & bijgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord citroen recepten, eiersalade, recepten met augurk
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Steelpannetje (met deksel)
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 7 eieren
  • 125 gram Mini augurkjes zuur van Kesbeke
  • 150 ml mayonaise je kan ook 50/50 met yoghurt doen
  • 1 biologische citroen
  • 10 gram verse bieslook
  • 5 gram verse peterselie
  • theelepel kruidenzout
  • snuf peper
BEREIDING
  • Zet een steelpannetje op middelhoog vuur, doe daar 3 vingers water in en een snuf zout. Laat aan de kook komen en leg de eieren erin, doe gelijk de deksel erop zet de timer op 7 minuten. De eiwit is dan gestold en het eigeel is net niet helemaal hard geworden.
  • Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Doe ze in een bak en prak met een vork de eieren grof. Voeg nu de mayonaise, zest van 1 citroen, fijngesneden bieslook, peterselie kruidenzout en peper toe.
  • Snijd nu de mini augurkjes in dunne plakjes van ¼ centimeter en doe bij de eiersalade. Proef de salade of het naar jou smaak is en breng anders nog meer op smaak met wat zout/peper of citroen.

Koken met Kesbeke Tafelzuur

Zoals jullie vast wel voorbij hebben zien komen is dit alweer het vierde recept in samenwerking met het trotse Amsterdamse bedrijf Kesbeke. Zeker met de feestdagen zijn hun producten ideaal om te gebruiken. Lekker bij ouderwetse rundvlees salade of bij je zalmtartaar die niet mag missen tijdens kerst.

# Dit is een samenwerking met Kesbeke

8 reacties

4.75 from 4 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte