+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

PASTA LOVER
Dit citroen pasta met pomodorisaus en Parmezaan recept heb ik ontwikkelt voor kookwinkel K-OOK in Wormerveer. Je kan sommige ingrediënten én producten van dit recept gemakkelijk online bestellen of gewoon in de winkel langs gaan. Deze pomodorisaus is simpel, maar zó lekker! Geef ‘m wat tijd en extra liefde! De tomaten uit blik die ik hiervoor gebruik zijn de San Marzano tomaten, ze groeien alleen op plekken die erkend zijn (zo’n 40 gemeenten in de regio Campania). San Marzano tomaten zijn D.O.P. gecertificeerd. Dit is een garantie dat deze hemelse tomaten daar ook echt vandaan komen. Door de natuurlijke suikers in de tomaten worden ze lekker zoet, als je ze kookt.

Fettuccine al limone pasta 

Ik combineer de saus met de Fettuccine al limone pasta van Filotea. Deze smalle lintpasta wordt volgens traditioneel recept gemaakt in Le Marche. De pasta heeft een fijne smaak doordat er 30% scharreleieren in verwerkt zitten. Hij is verder gemaakt van de beste durum tarwebloem en frisse biologische citroen. Een lekkere combi met het zoete van de saus en het zoute van de Parmezaan.

Citroen pasta met Pomodorisaus en Parmezaan

Bereidingstijd: +/- 1 uur | 4 personen

Ingrediënten 

  • 1 pak fettuccine al limone (250 gram, voor grote eters 1½ pak)
  • 1 biologische citroen
  • 2 blikken Pomodoro San Marzano
  • 3 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • bakolie 
  • extra vergine olijfolie of basilicumolie
  • stuk Parmezaan *ga hiervoor naar de kaasboer, zó veel lekkerder!
  • ½ glas witte wijn (Chardonnay is een aanrader)
Fettuccine al limone pasta met Parmezaan www.thelemonkitchen.nl

Fettuccine al limone pasta met Parmezaan www.thelemonkitchen.nl

Benodigdheden

  • handrasp (Microplane)
  • sauspan (pan met dikke bodem)
  • kookpan

Bereidingswijze Citroen pasta met Pomodorisaus en Parmezaan

  1. Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes en zet de sauspan op middelhoog vuur. Voeg een scheut bakolie, rasp (zest) van een halve citroen en de knoflookplakjes toe en laat even een paar minuten ‘intrekken’. Als de knoflook een lichtbruine kleur krijgt, zet je het vuur lager en blus je af met een half glas witte wijn.
  2. Nu voeg je de gepelde tomaten uit blik toe en roer je het geheel even. Voeg alvast wat zwarte peper en zout toe, om de saus wat meer op smaak te krijgen. Zet de saus nu minimaal een half uur laag, zodat de smaken mooi samen komen en de tomatensaus vanzelf zoeter wordt. Voeg vlak voor het einde zo’n 10 blaadjes  basilicum toe (in stukjes gesneden). De tomaten zijn door het koken uit elkaar gevallen, maar wil je ze nog kleiner, maak ze dan met een pollepel kleiner of – als je een gladde saus wilt) – pureer ‘m dan met je staafmixer, blender of keukenmachine.
  3. Zet ondertussen een pan gevuld met kokend water op en voeg wat zout en olijfolie toe. Voeg de fettuccine toe en kook beetgaar. Let op: de Italianen houden ervan als hun pasta heel erg beetgaar is, wij adviseren de pasta iets langer te koken, maar proef vooral!
  4. Als de pasta klaar is, giet je hem af en voeg je de pasta al dampend toe aan de pomodorisaus. Laat nog even een paar minuten samen in de pan op staan, meng de fettuccine en de saus goed en verdeel er nog wat verse basilicum en je lekkerste olijfolie overheen.

Serveertip: lekker met wat vers geraspte parmezaanse kaas en een scheutje basilicumolie of extra vierge olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt)!

Eetsmakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Citroen pasta met Pomodorisaus en Parmezaan
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This