PASTA LOVER
Dit citroen pasta met pomodorisaus en Parmezaan recept heb ik gemaakt voor kookwinkel K-OOK in Wormerveer. Je kan sommige ingrediënten én producten van dit recept gemakkelijk online bestellen of gewoon in de winkel langs gaan. Deze pomodorisaus is simpel, maar zó lekker! Geef ‘m wat tijd en extra liefde! De tomaten uit blik die ik hiervoor gebruik zijn de San Marzano tomaten, ze groeien alleen op plekken die erkend zijn (zo’n 40 gemeenten in de regio Campania). San Marzano tomaten zijn D.O.P. gecertificeerd. Dit is een garantie dat deze hemelse tomaten daar ook echt vandaan komen. Door de natuurlijke suikers in de tomaten worden ze lekker zoet, als je ze kookt.
Een lekker Italiaans recept wat super makkelijk te maken is voor het gehele gezin een mooie en gezonde maaltijd.
Serveertip: lekker met wat vers geraspte parmezaanse kaas en een scheutje basilicumolie of extra vierge olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt)!
Eetsmakelijk!
Ik combineer de saus met de Fettuccine al limone pasta van Filotea. Deze smalle lintpasta wordt volgens traditioneel recept gemaakt in Le Marche. De pasta heeft een fijne smaak doordat er 30% scharreleieren in verwerkt zitten. Hij is verder gemaakt van de beste durum tarwebloem en frisse biologische citroen. Een lekkere combi met het zoete van de saus en het zoute van de Parmezaan.
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
7 reacties
Heerlijk recept! Makkelijk en een aanrader voor als je snel iets bijzonders op tafel wilt zetten 😍
Je pomodore link doet het niet! Was er benieuwd naar namelijk klinkt heel lekker.. Vind NL tomaten zo zuur altijd…
Owh lekker, pasta! Dat valt hier thuis altijd goed… We gaan het een keer proberen 🙂
Amelie van Writings by Amelie
Lijkt me een simpel maar ook kei lekker recept! Ik ben ook dol op pasta’s!
Hmm pasta’s zijn zo mijn ding. Lekker. Je hebt vast ook wel eens een pasta met een citroensaus online gezet?