Zin in 100% comfortfood? Maak dan in een handomdraai deze zomerse citroen pasta met chilipeper olie.
De liefde voor pittig eten in combinatie met een zuurtje heb ik met de paplepel ingegoten gekregen van mijn vader. Dit recept deel ik dan ook speciaal op vaderdag!Â
Het frisse van de biologische citroen met het pittige van de chilipeper olie, intense en krokante van de knoflook, romige van de pijnboompitten en het kruidige van de peterselie vormen samen een smaakbommetje! Binnen 15 minuten staat dit pastarecept op tafel. Onder het recept vind je pasta variatie tips.
Deze koudgeperste olijfolie van oLivery is essentieel in de keuken en moet rijkelijk vloeien in de keuken. Deze chilipeper olijfolie is vurig van smaak en intens rood van kleur. Dit komt doordat de pepertjes tegelijkertijd met de olijven uit Puglia zijn geperst. Al Peperoncino is een pittige chilipeper olijfolie die goed in combinatie werkt met andere sterke smaken. De peper geeft het karakter van het gerecht dan nog een extra boost.Â
Pasta is niet weg te denken uit de meeste keukens in Nederland, maar ook in in andere landen. Het is makkelijk om te maken en de variatiemogelijkheden zijn oneindig. Olijfolie is hierbij een onmisbaar ingrediënt!Â
Ben je opzoek naar nog meer pasta recepten zoals deze citroen pasta met chilipeper olie? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Spaghetti mosselen, ansjovis, citroensaus
Siciliaanse pasta, olijven, kappertjes en venkel
Crunchy pasta met courgette saus, munt, Parmezaan en citroen
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Leuk receptje. En wat voor een salade raad je er bij aan?