Citroen cake met mascarpone

Citroen cake met mascarpone

Dat ik aan het bakken ben geslagen is je vast niet ontgaan. Ik ben geen zoetekauw, maar cakes, taartjes of cupcakes met een frisse twist van citroen vind ik heerlijk! Deze citroen cake met mascarpone was spontaan ontstaan toen ik nog wat beslag over had van de Lemoncurd cupcakes met citroen & ricotta. Ik heb een topping gemaakt van mascarpone en citroenzest. Simpel én superlekker! Ik stop trouwens de laatste tijd in al mij baksels wat maanzaad het ziet er mooi uit én ik vind het nootachtige smaakje lekker.


Opzoek naar andere zoete recepten? Maak bijvoorbeeld eens kwark cakejes met citroen en kokos!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Citroen cake met mascarpone 'The Lemon Kitchen

Citroen cake met mascarpone

Gang bakken
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, Zoete recepten
Totale tijd 45 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • bakblik
  • staafmixer
  • oven
  • spuitzak + spuitmondje
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen (1 eetlepel sap & zest van een halve citroen)
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 75 ml water
  • 125 gram bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels maanzaad

Topping

  • 250 gram mascarpone (1 bakje)
  • 1 eetlepel sap & zest van van een halve citroen
BEREIDING
  • Verwarm als eerste de oven alvast voor op 180 graden (op de hete lucht stand). Doe alles in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Vet nu het bakblik in met wat boter en strooi er wat bloem overheen (zo komt hij makkelijk uit het blik).
  • Bak nu de cake in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar. Wil je zeker zijn dat hij gaar is? Pak dan een satéprikker en prik er in, als hij droog eruit komt is de cake gaar! Laat hem vervolgens even afkoelen, voordat je de mascarpone topping erop doet.
  • Nu ga je de mascarpone topping maken. Meng met een staafmixer de mascarpone, citroenzest (van een halve citroen) en 1 eetlepel citroensap.
  • Schep als laatste de mascarpone topping in de spuitzak, draai de zak even goed strak en spuit op de cake mooie kleine toefjes. Versier de citroen cake nog met wat maanzaadjes en eventueel wat verse citroenschijfjes! Een echte zoetekauw? Voeg dan aan de mascarpone topping wat poedersuiker toe!
    Smakelijk!

2 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte