Burrito met kip, avocado & saffraan rijst met sriracha mayo

Burrito met kip, avocado & saffraan rijst met sriracha mayo

Een heerlijk en zomers recept! Mijn vriend is gek op burrito’s en het liefste met kip en veel saus. Onlangs heb ik een superlekkere burrito met saffraan rijst op in Den Bosch en ik was gelijk geïnspireerd om hier thuis mee aan de slag te gaan. Burrito met kip, avocado, saffraan rijst met sriracha mayo is verslavend lekker en wij maken het hier regelmatig. Je kan als je zin hebt variëren met de ingrediënten kijk vooral wat je nog in huis hebt. 

 

Burrito met kip

In dit recept heb ik de kip even gemarineerd in citroensap en chili olie. Een superlekkere combinatie. Kip kan tijdens het bakken snel uitdrogen, maar door het gebruik van citroensoep blijft de kip mals en sappig. Deze burrito met kip is ook leuk en handig om op verjaardagen te maken. Maak ze van te voren en warm ze op in de oven.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
burrito kip met saffraan rijst avocado

Burrito met kip, avocado, saffraan rijst & sriracha mayo

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Mexicaans
Trefwoord avocado recepten, biologische citroen, biologische kip, gerechten met kip, gezonde recepten, kip recepten, Mexicaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 1 rijpe avocado biologisch
  • 1 biologische citroen
  • 4 grote wraps
  • 500 g kip biologisch
  • 200 g rijst
  • 10 st saffraan draadjes
  • 4 st radijsjes
  • sriracha mayo (of saus) hoeveelheid naar smaak
  • 4 el gefrituurde uitjes
  • 2 tl chili olie
  • verse koriander
BEREIDING
  • Maak indien nodig de kip schoon en snijd de kip in grove stukken. Marineer de kip met twee theelepels (of 1 eetlepel voor de pittige liefhebber) van de chili olie en 1 el citroensap en zeste (rasp) van 1 citroen bij. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en bak ze totdat ze gaar zijn. Let op dat je ze niet te lang bakt, dan worden ze droog.
  • Kook ondertussen de rijst met saffraan (net genoeg water). Tip gebruik hiervoor een rijstkoker of een speciale pan. Als de rijst gaar is laat je het afkoelen in een koude kom en zorg ervoor dat het geen plakrijst wordt.
  • Snijd de avocado in repen en de radijsjes in dunne plakjes.
Burrito vullen
  • Leg de burrito op je aanrecht en leg in het midden eerst de afgekoelde rijst, daarop de gebakken kip, avocado, verse koriander, sriracha saus naar smaak en de radijsjes. Verdeel als laatste de gefrituurde uitjes over de ingredienten. Vouw de wrap als een envelop dicht. Eerst de onderkant over de ingredienten en daarna de zijjkanten en dan rol je hem dicht.
  • Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en leg met de kant waar je de burrito dicht gerold hebt in de pan. Zodat de burrito letterlijk 'dicht' schroeit.
  • Tip verwarm de oven voor op 170 graden en leg de dichtgerolde burrito's in de oven om warm te houden. Serveer wanneer ze allemaal klaar zijn en snijd ze in het midden open voor een mooi effect. Serveer er lekker veel sriracha mayo bij.

citroen recepten

Dit recept is natuurlijk een beetje een mix van verschillende keukens. Ik ben gek op Mexicaanse keuken. Het zijn vaak kleurrijke gerechten met uitgesproken smaken. Als je net zoals ik van een pepertje houdt word je vast blij van dit burrito met kip recept. Zoek je nog meer inspiratie, zoals deze lekkere burrito? 

Mexicaanse recepten 

Maak dan bijvoorbeeld eens: 
burrito kip met saffraan rijst avocado

2 reacties

5 from 3 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte