Taco’s met super krokante bloemkool, avocado & pickles

Taco’s met super krokante bloemkool, avocado & pickles

Ik ben gek op de Mexicaanse en Tex Mex keuken! Wist je dat de Tex Mex keuken een mix is tussen de Texaanse (Amerikaanse) en de Mexicaanse keuken? Je bent vast wel bekend met deze producten, denk aan tortilla’s, salsa’s, taco’s, bonen, maïs etc. Vorige maand heeft Santa Maria een hele nieuwe lijn gelanceerd met de naam: Next Mex. Hierbij ligt de focus op het ontdekken van ‘next level taco’s’.  Naast de tortilla’s hebben ze ook drie soorten salsa’s en kruidenpasta’s geïntroduceerd. Mix & match en maak dus heel gemakkelijk een next level taco. Ik ben deze keer voor de Veggie Taco Kruidenpasta met Tomatillo Salsa gegaan. Je vindt deze nieuwe lijn in de schappen van de Jumbo & Albert Heijn. Ben je nieuwsgierig? Doe dan mee met de winactie op mijn socials!

Taco’s met super krokante bloemkool

Ik kreeg de vraag om een mega lekker, spannend en verrassend taco recept te creëren. Bij het ontwikkelen van zo’n recept kijk ik altijd naar kleuren, geuren, structuren en balans. Op een ultieme ‘next level taco’ hoort wat mij betreft dan ook iets super crunchy, zoals krokante bloemkool. Deze super lekkere taco’s zijn echt een aanwinst in de supermarkt. Wil je nu eens variëren met krokante bloemkool en heb je bijvoorbeeld zin in krokante garnaal? Dan is dat ook nog een aanrader! 

Win een Next Mex pakket

Ter ere van de lancering van de nieuwe productlijn van Santa Maria: Next Mex, mag ik aan 3 volgers een goed gevuld Next Mex pakket weggeven. Ga hiervoor naar mijn Instagram en/of Facebook en doe mee! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
taco met super krokante bloemkool avocado en pickles
Next Level Taco met super krokante bloemkool

Taco's met super krokante bloemkool, avocado & pickles

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord citroen recepten, gezonde gerechten, gezonde recepten, Mexicaanse recepten, taco, tex mex, vegetariche recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Auteur Jadi
TOOLS
  • oven
  • *optioneel taco houder
  • staafmixer
  • gietijzeren pan & frituurpan
INGREDIËNTEN
  • 1 bloemkool
  • 1 zakje Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta
  • 8 Santa Maria Tortilla Ccorn & Wheat Small
  • 1 flesje Santa Maria Tomatillo Salsa
  • ½ biologische citroen
  • 2 eieren
  • +/- 100 gram panko
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 maïskolven of 1 klein blikje crispy maïs
  • verse koriander
  • ½ el gerookte paprikapoeder
  • 100 ml zure room
  • 2 groene pepers of jalapeños
  • zonnebloemolie *om te bakken
BEREIDING
  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Snijd de bloemkool in kleine (ongeveer even grote) roosjes. Leg de bloemkool in een diepe bak en doe hier de Veggie Taco Kruidenpasta bij. Roer het geheel, zodat elk roosje gemarineerd is. Zet een bakje klaar met de panko erin en een bakje met de 2 eieren. Roer zeste van een halve citroen door de eieren.
  • Verwarm ondertussen de zonnebloemolie tot 180 graden. Haal alle bloemkoolroosjes eerst door het geklutste ei en haal dan door de panko, zorg ervoor dat het helemaal bedekt is. Leg de gepaneerde bloemkoolroosjes naast elkaar op een bord.
  • Doe het avocado vruchtvlees in een bakje en doe hier 4 verse takjes koriander in met sap van ½ citroen en gebruik de staafmixer om er een avocado spread van te maken. Breng de spread op smaak met zout en peper.
  • Als de zonnebloemolie heet genoeg is (180 graden) kan je per keer een paar roosjes frituren, haal ze er na een paar minuten uit als ze een goudbruin kleurtje gekregen hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak ondertussen de crispy maïs een paar minuten totdat ze iets verkleuren.
  • Leg de soft taco’s een paar minuten in de oven. Haal ze er uit en je kan ze nu als je wilt in een taco houder leggen, maar als je die niet hebt is het ook geen probleem.
  • Meng de zure room met de gerookte paprikapoeder en zet samen met de avocado spread, tomatillo salsa, een bakje koriander, fijngesneden groene peper/jalapenos ringetjes en de krokante bloemkool roosjes op tafel. Op deze manier kan iedereen zijn/haar eigen soft taco vullen met lekkers.
  • Maak er samen een feestje van, smakelijk!

Santa Maria Next Mex

Met de nieuwe lijn van Santa Maria kan je alle kanten op en maak je in een handomdraai next level taco’s. Ik heb hieronder even de 7 nieuwe producten uit de range van Santa Maria op een rijtje gezet. Zodat je weet wat je kan verwachten. Super lekkere maïs tortilla’s, klein van formaat, zodat je ze echt uit de hand moet eten. Verder zijn ze ook verrassend smaakvol! De kruidenpasta’s heb je in deze drie smaken:

  • Beef Taco’s, Chicken Taco’s & Veggie Taco’s. 
    Mijn favorieten? De veggie & beef!

De salsa’s zijn ook echt aan te raden en heb je in deze smaken:

  • Tomatillo Salsa (groene tomaat en jalapeno), Peach & Chili Salsa (perzik en peper)& Taqueria Salsa (pikant met tomaat, guajillo chili, tomatillo, knoflook en komijn). Mijn favorieten? De Tomatillo & Peach & chil! 

#samenwerking met Santa Maria

taco met super krokante bloemkool avocado en pickles
Taco's Tex Mex krokante bloemkool

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte