Broodje kip kerrie met zuur

Broodje kip kerrie met zuur

Broodje kip kerrie is iets wat ik geregeld eet én maak bij mijn schoonouders. Het is zo’n broodje die gewoon altijd lekker is. Mijn vriend is echt een kiplover, dus hier maak ik hem altijd bij mee! Een krokant broodje met kruidige kip kerrie, fris-zure komkommer en wat chutney. Hemels! Laatst hebben we dit zelfs op een verjaardag geserveerd voor ieder die wilde mee eten. Nou de broodjes met kip kerrie waren allemaal op! Het is eigenlijk heel makkelijk om te maken. De zachte draadjes structuur van de kip, is super lekker! Voor de pittigheid serveer ik er tomatenchutney bij. Dat maakt het helemaal af. Hieronder vind je het recept voor broodje kip kerrie met zuur.

KIP KERRIE IS HOT

In elke supermarkt of broodjeszaak verkopen ze kip kerrie salade, maar het zelf maken is toch veel lekkerder!? Ik ben totaal niet van de pakjes en zakjes en de klaargemaakte salades. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gedacht, dit is lekkerder dan als ik het thuis maak.  Nee, het is gewoon zo dat je het beter zelf kan maken. Ik kan begrijpen dat mensen snel voor gemak kiezen, maar voor mij is dat geen optie. Daarom heb ik dit kip kerrie recept voor jullie uitgewerkt!

Ga je er ook mee aan de slag? Laat het dan even weten!


Serveertip:

Wil je echt het ultieme kip kerrie broodje? Maak het dan een dag van te voren, dan zijn alle smaken nog beter ingetrokken en is het net iets lekkerder. Of wil je liever gewoon een simpel broodje kip kerrie? Laat dan de chutney en het zuur achterwegen.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Kip kerrie op een broodje met zuur. Recept van The Lemon Kitchen

Broodje kip kerrie met zuur

Gang lunch
Trefwoord brood recept
Totale tijd 35 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Koelkast
  • Bakpan
INGREDIËNTEN
  • 500 gram kipfilet (bij de poelier of de slager)
  • 1/2 Madame Jeanette pepertje (rondvormige gele peper)
  • 2 eetlepels Kerrie kruiden (verkrijgbaar bij een toko of supermarkt) Masala specerij mix kan ook
  • Rasp van 1/2 biologische citroen + Sap van 1/2 biologische citroen (zo blijft je kip mals)
  • 1 klein bakje tomatenpuree (gepureerde tomaten)
  • Zwarte peper
  • Luchtige Turkse broodjes (of andere broodjes naar keuze)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie/olijfolie
  • 2 knoflook tenen (fijn gehakt of geperst)
  • ui (in dunne ringen)
  • Tomatenchutney (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
  • ZUUR
  • 5 Piment korrels
  • Flinke scheut natuur azijn
  • 1 eetlepel bruine suiker of bastardsuiker
  • Rasp van 1/2 biologische citroen
  • 1 komkommer (in dunne plakjes met kaasschaaf)
  • 2 rode uien (in ringen gesneden)
BEREIDING
Zuur
  • Voeg de rode uien ringen, komkommer, piment korrels, citroenrasp samen en voeg hier vervolgens de azijn, peper/zout en de bruine suiker aan toe. Roer het geheel even goed en zet afgedekt in de koelkast. Het is namelijk belangrijk om de smaken in te laten trekken.
Kip kerrie
  • Als eerste kijk je of de kip schoongemaakt moet worden. Verwijder dan zonodig de mindere stukken. Snijd vervolgens de kip in langwerpige stukken.
  • Zet een bakpan op middelhoog vuur en voeg hier de olie, de zwarte peper, kerriepoeder, tomatenpuree, gesneden knoflook en ui aan toe. Laat rustig op staan, roer even zodat alle smaken vrij en samen komen. Voeg vervolgens de Madame Jeanette peper (in dunne ringen) toe.
  • Voeg vervolgens de kip toe en laat even aan alle kanten bruin worden. Als het vervolgens zo ver is voeg je wat water hier aan toe en laat je het geheel even sudderen. Vergeet niet te roeren.
  • Als de kip zacht is geworden kan je het vuur zacht zetten en trek je als het waren de kip uit elkaar met 2 vorken, kijk uit dat je pan niet beschadigd. En haal zo nodig de kip uit de pan om er draadjesvlees van te maken.
  • Zet even de oven aan of een grill en zorg ervoor dat de broodjes krokant worden. Snijd ze vervolgens open en verdeel de kip kerrie hier over. Voeg wat zuur er aan toe en voeg naar smaak de tomatenchutney toe. Serveer hier een lekker glas met water en citroen bij!

Like it spicy?

Gebruik dan lekker 1 hele Madame Jeanette peper bij het bereiden van de kip! Maar pas wel op want de ene peper is nog groter dan de ander. Op zoek naar nog meer kip inspiratie?

Maak dan bijvoorbeeld eens:





kip kerrie

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte