Wil je echt het ultieme kip kerrie broodje? Maak het dan een dag van te voren, dan zijn alle smaken nog beter ingetrokken en is het net iets lekkerder. Of wil je liever gewoon een simpel broodje kip kerrie? Laat dan de chutney en het zuur achterwegen.
2eetlepelsKerrie kruiden (verkrijgbaar bij een toko of supermarkt) Masala specerij mix kan ook
Rasp van 1/2 biologische citroen + Sap van 1/2 biologische citroen (zo blijft je kip mals)
1klein bakje tomatenpuree (gepureerde tomaten)
Zwarte peper
Luchtige Turkse broodjes (of andere broodjes naar keuze)
2eetlepelszonnebloemolie/olijfolie
2knoflook tenen (fijn gehakt of geperst)
ui (in dunne ringen)
Tomatenchutney (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
ZUUR
5Piment korrels
Flinke scheut natuur azijn
1eetlepelbruine suiker of bastardsuiker
Rasp van 1/2 biologische citroen
1komkommer (in dunne plakjes met kaasschaaf)
2rode uien (in ringen gesneden)
Instructions
Zuur
Voeg de rode uien ringen, komkommer, piment korrels, citroenrasp samen en voeg hier vervolgens de azijn, peper/zout en de bruine suiker aan toe. Roer het geheel even goed en zet afgedekt in de koelkast. Het is namelijk belangrijk om de smaken in te laten trekken.
Kip kerrie
Als eerste kijk je of de kip schoongemaakt moet worden. Verwijder dan zonodig de mindere stukken. Snijd vervolgens de kip in langwerpige stukken.
Zet een bakpan op middelhoog vuur en voeg hier de olie, de zwarte peper, kerriepoeder, tomatenpuree, gesneden knoflook en ui aan toe. Laat rustig op staan, roer even zodat alle smaken vrij en samen komen. Voeg vervolgens de Madame Jeanette peper (in dunne ringen) toe.
Voeg vervolgens de kip toe en laat even aan alle kanten bruin worden. Als het vervolgens zo ver is voeg je wat water hier aan toe en laat je het geheel even sudderen. Vergeet niet te roeren.
Als de kip zacht is geworden kan je het vuur zacht zetten en trek je als het waren de kip uit elkaar met 2 vorken, kijk uit dat je pan niet beschadigd. En haal zo nodig de kip uit de pan om er draadjesvlees van te maken.
Zet even de oven aan of een grill en zorg ervoor dat de broodjes krokant worden. Snijd ze vervolgens open en verdeel de kip kerrie hier over. Voeg wat zuur er aan toe en voeg naar smaak de tomatenchutney toe. Serveer hier een lekker glas met water en citroen bij!