Het is weer tijd voor een lekkere & gezonde groenten spread. Zeker nu we eigenlijk bijna allemaal thuis (werken). Waarschijnlijk minder bewegen dan normaal, is het belangrijk om op je voeding te letten. Tuurlijk is lekker eten het allerbelangrijkste maar voedzaam ook! Deze broccoli spread met citroen en kruidenzout van Herbamare is weer makkelijk te maken én heerlijk op een zuurdesem boterham, stokbrood of je cracker. Zie hieronder het recept!
De Broccoli is een knalgroene groente die veel weg heeft van de bloemkool en romanesco. Zo is het verschil dat bij broccoli de nog gesloten bloemknoppen worden gegeten. Van bloemkool zijn dat dus de ‘aanlegsels’ van de bloem knoppen. De broccoli lijkt op een boom en het mooie aan de broccoli is dat je eigenlijk de gehele groente kan eten. Veel mensen gooien de stronk weg, maar wist je dat daar de meeste voedingstoffen in zitten én smaak!?
2 reacties
lekker dus ook met romanesko ? vind dat een mooie intrigerende groente. Ook Italiaans toch?
Yes! Ik heb je doperwten spread ook al gemaakt dus wil de rest ook gaan maken. Welke handrasp gebruik je eigenlijk??