Broccoli spread met citroen & kruidenzout

Broccoli spread met citroen & kruidenzout

Het is weer tijd voor een lekkere & gezonde groenten spread. Zeker nu we eigenlijk bijna allemaal thuis (werken). Waarschijnlijk minder bewegen dan normaal, is het belangrijk om op je voeding te letten. Tuurlijk is lekker eten het allerbelangrijkste maar voedzaam ook! Deze broccoli spread met citroen en kruidenzout van Herbamare is weer makkelijk te maken én heerlijk op een zuurdesem boterham, stokbrood of je cracker. Zie hieronder het recept!


Broccoli spread

De Broccoli is een knalgroene groente die veel weg heeft van de bloemkool en romanesco. Zo is het verschil dat bij broccoli de nog gesloten bloemknoppen worden gegeten. Van bloemkool zijn dat dus de ‘aanlegsels’ van de bloem knoppen. De broccoli lijkt op een boom en het mooie aan de broccoli is dat je eigenlijk de gehele groente kan eten. Veel mensen gooien de stronk weg, maar wist je dat daar de meeste voedingstoffen in zitten én smaak!?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Broccoli spread met citroen

Broccoli spread met citroen

Gang spread
Keuken Italiaans
Trefwoord broccoli spread, gerechten met citroen, gezonde gerechten, groente spread
Totale tijd 15 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • kookpannetje
  • staafmixer
INGREDIËNTEN
  • 1 kleine broccoli
  • 20 gram Parmezaanse kaas / Parmigiano Reggiano* het lekkerst als je het bij de kaasboer haalt en zelf raspt
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 theelepel Herbamare Kruidenzout
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Tip: lekker ook met een paar verse basilicum blaadjes!
BEREIDING
  • Zet een steelpannetje met water op middelhoog vuur, breng aan de kook en voeg 1 theelepel kruidenzout toe.
  • Snijd 1 centimeter van de stronk van de broccoli aan de onderkant af. Gooi dit weg en snijd de rest van de broccoli in gelijke kleine stukken.
  • Doe de kleine broccoli stukken in de pan met kokend water, laat ongeveer 5 minuten koken. Zorg ervoor dat je de broccoli weer afgiet op het moment dat de broccoli beetgaar is.
  • Het is belangrijk dat je de broccoli niet te lang kookt, eigenijk dus blancheert. Waardoor de intens groene kleur en voedingstoffen nog bewaard blijven.
  • Giet af en laat even goed uitdampen (ander wordt de spread te vochtig). Gebruik de handrasp of een grote rasp om de parmezaanse kaas te raspen. Doe dit bij de broccoli. Voeg zeste van een halve citroen, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels extra vergine olijfolie en een theelepel kruidenzout toe.
  • Mix met een staafmixer, roer even goed en voeg naar smaak nog wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
  • Breng op smaak met wat versgemalen peper!
    Smakelijk!

Groenten spreads met kruidenzout

Ben je opzoek naar andere varianten? Maak dan bijvoorbeeld eens een spread met doperwten en/of bijvoorbeeld pompoen. Binnenkort nog meer inspiratie! Heb je een groenten voorkeur? Laat het dan in een bericht hieronder weten. Dan ga ik daarmee aan de slag!

# Samenwerking met Herbamare Kruidenzout

broccoli spread met parmezaanse kaas en citroen
broccoli spread met parmezaanse kaas en citroen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte