Blueberry pancakes met muesli en citroen

Blueberry pancakes met muesli en citroen

Heb je het al op Instagram voorbij zien komen? Ik doe de komende 5 weken mee aan de 5X LKKRDR campagne van EkoPlaza, dé biologische supermarkt van Nederland. Hier ga ik wekelijks aan de slag met de producten die in de aanbieding zijn om voedselverspilling tegen te gaan! EkoPlaza is een fijne plek waar ik onder andere mijn biologische citroenen haal. Afgelopen februari ben ik met mijn vriend naar Sicilië geweest om de lekkerste citroenen te bewonderen. Daar ben ik bij de citroenleverancier van EkoPlaza geweest. Deze citroenen zijn ge-wel-dig! Heel anders dan de Spaanse (zure) citroenen, deze citroenen zijn vol van smaak, aroma en frisheid. Doordat ze biologisch zijn kan je ook de zest optimaal gebruiken. Bij de blueberry pancakes met muesli en citroen, past de citroenrasp écht perfect!  Het gerecht is zoet, romig, fris en heeft structuur.
Een gezonde en lekkere start van de dag!


Hoe herken je nou de EkoPlaza/Siciliaanse citroenen?


De Italiaanse (Siciliaanse) citroenen zijn te herkennen aan de ronde vorm (In Sicilië noemde ze dit de vrouwelijke borstvorm), dikke zest laag en de tepel vorm aan de zijkant. Als je in de supermarkten loopt dan zie je vooral de ovale citroenen met een dunne zestlaag en een intense glanslaag (bestrijdingsmiddel). Deze koop ik liever niet, en die in een netje al helemaal niet (deze zijn snel bedorven en veel te zuur als je het mij vraagt).

Smakelijk!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Blueberry pancakes met muesli en citroen

Gang ochtendmaal, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord blauwe bessen, blueberry, Ekoplaza, muesli, pancakes, pannenkoek, yoghurt, zoet
Auteur Jadis
TOOLS
 • Handrasp
 • Bakpan
 • garde
INGREDIËNTEN
 • 1 bakje blauwe bessen
 • 1/4 pak pannenkoekenmix of American pancakes + benodigdheden
 • 4 el Almond naturel van Abbot Kinney's
 • 1 citroen biologisch
 • Handvol spelt muesli extra rijk tip: die van Meesters van de Halm is erg lekker
 • Olijfolie of bakboter
BEREIDING
 • Bereid het pannenkoekenbeslag zoals op de verpakking staat. Voeg hier nog wat extra muesli, 1/2 bakje blauwe bessen en wat citroenrasp aan toe. Roer nog even door.
 • Plaats de bakpan op middelhoog vuur en doe wat olijfolie/bakboter in de pan. Zodra de pan heet genoeg kun je het vuur wat lager zetten.
 • Voeg nu wat van het pannenkoekenbeslag toe in de pan.
 • Draai de pannenkoek om als ze mooi goudbruin zijn geworden.
 • Herhaal stap 3 en 4 totdat je voldoende pannenkoeken hebt of je beslag op is.
 • Pak nu 4 el yoghurt en meng het met wat citroenrasp en een druppeltje citroensap.
 • Serveer de pannenkoeken met de yoghurt en blauwe bessen.

Ben je benieuwd wat ik volgende keer ga maken?

Volg de The Lemon Kitchen dan op Instagram. Daar zie je gelijk welke producten dezelfde week in de aanbieding zijn bij de EkoPlaza. Er zal af en toe een recept op de website verschijnen tijdens deze 5x LKKRDR weken. Wist je dat je tijdens deze weken ook kan sparen voor de Food Huggers?


Ben je gek op gerechten met blauwe bessen?
Maak dan eens wentelteefjes met bacon en yoghurtdressing!


Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook! En klik hier voor Instagram!


#gesponsord, maar ontwikkeld en beschreven met eigen mening!

Food Huggers bij EkoPlaza

29 reacties

 1. Wat een geweldig idee, die food huggers! En het recept is ook weer prachtig, maar als je foto’s maakt zoals jij dan kan een gerecht ook niet anders dan heerlijk op de foto staan 🙂 Blauwe bessen vind ik heerlijk, kan ik zo een heel doosje van leegeten!

 2. Eigenlijk eet ik niet zo heel veel blauwe bessen. Ik vind de smaak vrij heftig. Zelfs dingen als cassis drink ik niet.

 3. Foodhuggers hebben wij hier ook. Super handig! En in die pannenkoeken heb ik nu wel zin gekregen. Jammer genoeg is er heen EkoPlaza in België, dus ik moet andere citroenen vinden die even lekker zijn!!

 4. Ik heb gisteren dus 2 hele grote bakken blauwe bessen gekocht. Ik weet nu wat ik er van kan maken haha. Prachtige foto’s!

 5. Heerlijk! Mijn vriend maakt ze met dezelfde bite als poffertjes. Lekker. Ik maak er echt pannenkoeken van en dus wat droger. Ik moet nog wat oefenen dus.

 6. Wauw, wat goed en leuk dat je zo met biologisch eten bezig bent hihi!? Dit recept lijkt me echt lekker om een keer te proberen?

 7. Blauwe bessen zijn heerlijk en eerlijk probeer ik het nooit met pannenkoeken, toch maar eens doen, brengt er dan weer even een beetje vitamines bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept