Het is alleen al heerlijk om de Pesto Rosso (rode pesto) van Bertolli van een lepeltje te snoepen, vind ik. Laat staan als ingrediënt in een goudbruine en krokante bladerdeeg kerstkrans met zoet-zoute Parmezaan en frisse citroen. Ideaal voor de feestdagen én leuk om samen te maken (en op te eten!).
Deze kerstkrans met rode pesto is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen! Het krokante, luchtige van het bladerdeeg met het romige van de Parmezaan, kruidige en aromatische van de oregano, frisse van de citroen en de veelzijdige rode pesto voegen de lekkerste smaken uit de Italiaanse keuken samen. In de stappen hieronder en op de foto’s neem ik je mee in hoe je deze bladerdeeg kerstkrans eenvoudig zelf maakt.Â
Naast de Bertolli Pesto alla Genovese (de groene pesto) heeft Bertolli onder andere ook een Pesto Rosso (rode pesto) gemaakt met zongedroogde tomaten, Pecorino kaas, knoflook en extra vergine olijfolie. Je kunt er gemakkelijk mee variëren als marinade, dressing, dip, spread en op brood. Pesto komt van het woord ‘pestare’, wat stampen betekent. Dit verwijst naar de traditionele manier om de pesto fijn te maken met een vijzel, ook wel stampen genoemd.Â
Zie hieronder het recept voor de allerlekkerste en mooiste bladerdeeg kerstkrans van het jaar, mét rode pesto, Pecorino en citroen. Zet hem op tafel voor de borrel, aperitivo of als sidedish, perfect!
Heb jij ‘m ook gemaakt? Wij vinden het superleuk als je dit ons laat weten in een reactie.
Inmiddels staan er al een boel recepten met de producten van Bertolli op de website.Â
Ben je opzoek naar nog meer pesto inspiratie voor de feestdagen, zoals deze bladerdeeg kerstkrans met rode pesto? Maak bijvoorbeeld ook eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Tof idee dit! We gaan dit met de kids proberen te maken. Iedereen is dol op pesto en die parmezaan.