Nu ons appartement én tuin helemaal klaar is genieten we vol op van onze Big Green Egg in de tuin. Zeker als het mooi weer is gaan we op tijd naar de slager om lekker vlees te halen en een recept te bedenken en alvast te marineren. Nou is dat met biefstuk niet echt nodig! Ik heb biefstuk op de Big Green Egg gemaakt met hemelse knoflooksaus.
Om je biefstuk perfect te laten garen gebruik ik de Digitale Oven Thermometer van Thermapen.nl.
Biefstuk is een mals stukje vlees en is heerlijk van de Big Green Egg
Om biefstuk perfect te laten garen moet je eerst weten wat je lekker vind. Houd je bijvoorbeeld van rauw, rosé of wil je liever je biefstuk doorgebroken hebben? Als je de juiste kern temperatuur weet kan je de digitale oven thermometer instellen, je prikt ze dan tot het midden van het vlees en zet een alarm wanneer het de perfecte kern temperatuur gekregen heeft.
Simpel he!? Je hebt voor dit recept maar weinig marinade nodig, omdat de Big Green Egg al zo veel smaak afgeeft aan het vlees. Ik vind zelf medium lekker, dat is een kerntemperatuur rond de 62 graden. Liever medium rare? Dan raad ik je aan 55 graden aan te houden.
Serveertip: lekker met zelfgemaakte frietjes, of citroen aardappeltjes, maar ook met stokbrood en bijvoorbeeld een frisse panzanella of een komkommer salade!
Ben jij net zoals ik gek op recepten met citroen! Sla ze dan op in een van je Pinterest borden en gebruik deze afbeelding!
#Samenwerking met Thermapen Nederland
11 reacties
Dit recept klinkt echt heerlijk !
Oeh dat knoflooksausje ga ik een keer maken
ik ben niet zo’n bbq-er. ik ben er te lui voor ( zou je niet van mij zeggen) maar die saus….Weet je Jadis, als ik nou de saus maak en jij de spiesjes??? 🙂
Oh het water loopt mij in de mond en de geur komt mij vanaf het scherm al bijna tegemoet. Wij gaan deze combi eens proberen.
Ik zou hem het liefst goed doorbakken hebben denk ik. Hij ziet er echt lekker en mooi uit zo op het bord. Prachtige presentatie!
Dit kan niet anders dan lekker zijn!
dit is heel lekker!! we hebben het al een paar keer gegeten en het viel in de smaak
https://lafamiliab.nl/
Zodra mijn zoon(tje) heeft gemaakt laat ik meteen weten hoe het was!! Hij houdt namelijk van biefstuk, knoflooksaus, en zeker van koken.
Ik heb ze getest en ze zijn heerlijk!!