Biefstuk spiesjes van de Egg met citroen & knoflooksaus

Biefstuk spiesjes van de Egg met citroen & knoflooksaus

Nu ons appartement én tuin helemaal klaar is genieten we vol op van onze Big Green Egg in de tuin. Zeker als het mooi weer is gaan we op tijd naar de slager om lekker vlees te halen en een recept te bedenken en alvast te marineren. Nou is dat met biefstuk niet echt nodig! Ik heb biefstuk op de Big Green Egg gemaakt met hemelse knoflooksaus.
Om je biefstuk perfect te laten garen gebruik ik de Digitale Oven Thermometer van Thermapen.nl.

Biefstuk is een mals stukje vlees en is heerlijk van de Big Green Egg

 

Biefstuk Big Green Egg

Om biefstuk perfect te laten garen moet je eerst weten wat je lekker vind. Houd je bijvoorbeeld van rauw, rosé of wil je liever je biefstuk doorgebroken hebben? Als je de juiste kern temperatuur weet kan je de digitale oven thermometer instellen, je prikt ze dan tot het midden van het vlees en zet een alarm wanneer het de perfecte kern temperatuur gekregen heeft.
Simpel he!? Je hebt voor dit recept maar weinig marinade nodig, omdat de Big Green Egg al zo veel smaak afgeeft aan het vlees. Ik vind zelf medium lekker, dat is een kerntemperatuur rond de 62 graden. Liever medium rare? Dan raad ik je aan 55 graden aan te houden.

Serveertip: lekker met zelfgemaakte frietjes, of citroen aardappeltjes, maar ook met stokbrood en bijvoorbeeld een frisse panzanella of een komkommer salade!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Biefstuk van de Big Green egg met knoflooksaus

Biefstuk van de Big Green egg met knoflooksaus

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord BBQ recepten, big green egg recepten, Hartige recepten, Recepten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Big Green Egg
  • Digitale Oven Thermometer
  • Handrasp
  • 4 saté stokjes + bakje met water
INGREDIËNTEN
  • 2 biefstukken van de slager
  • 1/2 biologische citroen
  • vers gemalen zwarte peper
  • Knoflooksaus
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 kleine knoflooktenen
  • 2 eetlepels citroensap
  • zest van een halve citroen
  • versgemalen zwarte peper
  • verse bieslook en/of peterselie
BEREIDING
  • Leg minimaal 1 uur van te voren de saté stokjes in een bakje met water, dit voorkomt dat ze verbranden op de Big Green Egg.
  • Haal de zest van de citroen af, meng dit in een bakje met 1 theelepel versgemalen zwarte peper. Wrijf de biefstuk hiermee in.
  • Snijd de biefstuk in 4 a 5 gelijke stukken en verdeel ze over 4 saté stokjes.
  • Verwarm de Big Green Egg tot ongeveer 200 graden. Maak ondertussen de knoflooksaus. 
  • Hak of snijd de knoflook zo fijn mogelijk, meng in een bak met de Griekse yoghurt, mayonaise (klik hier als je zelf mayonaise wil maken), hak de kruiden zo fijn mogelijk en doe de rest erbij. Roer even en je hebt in een paar minuten tijd een hemelse knoflooksaus gemaakt!
  • Leg het gietijzeren rooster op de Big Green Egg en leg de sateetjes naast elkaar op het rooster. Prik de Digitale Oven Thermometer in een van de sateetjes en zet het alarm op ongeveer 60-64 graden als je van medium houdt. Liever medium-rare dan rond de 55 graden.
  • Haal de biefstuk van de EGG en serveer gelijk. Druppel de knoflook saus over de biefstuk.

Recepten met citroen

Ben jij net zoals ik gek op recepten met citroen! Sla ze dan op in een van je Pinterest borden en gebruik deze afbeelding!

#Samenwerking met Thermapen Nederland

Biefstuk van de Big Green egg met knoflooksaus

11 reacties

  1. ik ben niet zo’n bbq-er. ik ben er te lui voor ( zou je niet van mij zeggen) maar die saus….Weet je Jadis, als ik nou de saus maak en jij de spiesjes??? 🙂

  2. Ik zou hem het liefst goed doorbakken hebben denk ik. Hij ziet er echt lekker en mooi uit zo op het bord. Prachtige presentatie!

  3. Zodra mijn zoon(tje) heeft gemaakt laat ik meteen weten hoe het was!! Hij houdt namelijk van biefstuk, knoflooksaus, en zeker van koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte