een malse biefstuk van de Big Green Egg met knoflooksaus en de kerntemperatuur gemeten met de digitale oven thermometer. Lekker recept met citroen.
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord BBQ recepten, big green egg recepten, Hartige recepten, Recepten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Big Green Egg
Digitale Oven Thermometer
Handrasp
4 saté stokjes + bakje met water
Ingrediënten
2biefstukken van de slager
1/2biologische citroen
vers gemalen zwarte peper
Knoflooksaus
50mlGriekse yoghurt
3eetlepelsmayonaise
2kleine knoflooktenen
2eetlepelscitroensap
zest van een halve citroen
versgemalen zwarte peper
verse bieslook en/of peterselie
Instructies
Leg minimaal 1 uur van te voren de saté stokjes in een bakje met water, dit voorkomt dat ze verbranden op de Big Green Egg.
Haal de zest van de citroen af, meng dit in een bakje met 1 theelepel versgemalen zwarte peper. Wrijf de biefstuk hiermee in.
Snijd de biefstuk in 4 a 5 gelijke stukken en verdeel ze over 4 saté stokjes.
Verwarm de Big Green Egg tot ongeveer 200 graden. Maak ondertussen de knoflooksaus.
Hak of snijd de knoflook zo fijn mogelijk, meng in een bak met de Griekse yoghurt, mayonaise (klik hier als je zelf mayonaise wil maken), hak de kruiden zo fijn mogelijk en doe de rest erbij. Roer even en je hebt in een paar minuten tijd een hemelse knoflooksaus gemaakt!
Leg het gietijzeren rooster op de Big Green Egg en leg de sateetjes naast elkaar op het rooster. Prik de Digitale Oven Thermometer in een van de sateetjes en zet het alarm op ongeveer 60-64 graden als je van medium houdt. Liever medium-rare dan rond de 55 graden.
Haal de biefstuk van de EGG en serveer gelijk. Druppel de knoflook saus over de biefstuk.
Notities
Serveertip: lekker met zelfgemaakte frietjes, of citroen aardappeltjes, maar ook met stokbrood en bijvoorbeeld een frisse panzanella of een komkommer salade!