In Engeland is een Banoffee Pie erg populair, in Nederland kom je deze goddelijke taart af en toe tegen en dan kan ik het dus ook echt niet laten om een stukje te bestellen. Vroeger had ik een leuke bijbaan bij Pilkingtons een Engels restaurant met een eigen bakkerij.
Deze onweerstaanbare bananen cupcakes maak je redelijk makkelijk. Ik heb deze glimmende roze cupcake vormpjes gekocht bij een kookwinkel, maar je kan ook natuurlijk normale gebruiken. Voor de feestdagen vind ik het leuk om uit te pakken. Heb je zin in meer banoffee cupcakes, verdubbel dan het recept!
Nu ik al een tijd samenwerk met Ernesto Portstroop kreeg ik het idee om banoffee cupcakes met walnoten en pretzels te maken. Het romige en het aromatische van de banaan is erg lekker met het zoete en ‘sticky’ achtige van hun portstropen. Ze zijn inmiddels al bij meer dan 500 verkooppunten in Nederland (en online) verkrijgbaar.
Bakken vind ik vooral leuk in het werkend of als je wat te vieren hebt. In al mijn bak recepten heb ik een vleugje biologische citroen zitten. Het is niet voor niks een van de meest gebruikte ingrediënten in de patisserie. Ben je opzoek naar nog meer zoete inspiratie, .zoals deze banoffee cupcakes? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
4 reacties
Leuk recept.
Cupcackes maak ik nooit eigenlijk. Lijkt me wel erg leuk om te doen! Het recept is duidelijk beschreven net als de tools die je nodig hebt
Wat zijn ze snoezig, nu op zoek naar die portstropen. Welke zou je aanraden??
Hi Thea,
Ik vind ze persoonlijk even lekker, maar wel verschillend haha. Dus dit is echt aan jou. Aanrader is om ze allebei te bestellen en dan zelf te kijken waar je voorkeur naar toegaat.