Hollandse Nieuwe Haring met tafelzuur
Haring Hollandse nieuwe met tafelzuur
Hollandse Nieuwe Haring met tafelzuur

Hollandse Nieuwe Haring met tafelzuur

Tijd voor een Hollandse Nieuwe! 

Elk jaar rond 14-15 Juni is het zo ver. De Hollandse Nieuwe Haring zijn weer bij elke visboer en supermarkten verkrijgbaar. Onlangs ben ik met het Nederlands Visbureau een paar dagen mee gegaan naar Noorwegen als MSC-ambassadeur. Een snoepreisje!  Op de tweede dag tijdens de persreis in Noorwegen had ik zo’n trek in Haring. De eerste hap was een moment dat ik nooit meer zal vergeten, heerlijk! Het was dan ook een bijzondere ervaring om dit productieproces van zo dichtbij te zien. Opvallend was dat de supervisors in de verwerking fabriek Nederlands zijn. Het heet natuurlijk ook niet voor niks Hollandse Nieuwe! Over dit onderwerp vertel ik binnenkort meer! Nu eerst even focus op deze gruwelijke lekkere combinatie! Haring met tafelzuur van de enige echte Kesbeke!

Haring met tafelzuur 

De haring is dit jaar vetter én lekkerder dan ooit! Een ‘vet’ hapje vraagt om een fris/zure tegenhanger. Daarom raad ik je ook echt deze combinatie van haring met tafelzuur aan. Zure bommen én frisse zilveruitjes. Als ik aan tafelzuur denk dan is er eigenlijk maar één en dat is het familiebedrijf Amsterdamse tafelzuur van Kesbeke.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers

Hollandse Nieuwe Haring met tafelzuur

Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord duurzame vis, haring, hollandse nieuwe, maatjes haring, msc keurmerk, verse vis
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • Koksmes
INGREDIËNTEN
  • 4 Hollandse Nieuwe Haring visboer met het MSC-keurmerk
  • 2 el Zilveruitjes van Kesbeke fijngesneden
  • 2 st Kesbeke augurken of de in blokjes gesneden augurken
  • ½ st Biologische citroen sap
BEREIDING
  • Dit is bijna geen recept te noemen, maar toch deel ik deze fantastische combinatie met jullie.
  • Snijd de augurken in dunne reepjes en vervolgens in kleine gelijke blokjes. Snijd ook de zilvertukjes in dunne ringetjes.
  • Leg de Hollandse Nieuwe Haring op een schaaltje/bordje en strooi er naar smaak de augurk blokjes én zilver uitjes ringetjes over.
    Tip voor de 'zuur' liefhebber. Druppel wat citroensap over de Hollandse Nieuwe.
    Smakelijk!

kESBEKE FIJNE TAFELZUREN

Heerlijk die fijne tafelzuren van Kesbeke je kan er alle kanten mee op. Inmiddels staat de website al vol met de lekkerste recepten met zure bommen, kleine augurkjes, smul-uitjes, zilveruitjes en piccalilly. 

Ben je opzoek naar nog meer fijne inspiratie zoals deze Hollandse Nieuwe met tafelzuur? Maak dan bijvoorbeeld eens:

Hollandse Nieuwe vind ik het lekkerste puur, maar ook lekker met tafelzuur. Deze zure bommen van Kesbeke zijn heerlijk met de vette haring!
Samenwerking met Kesbeke Tafelzuren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte