Citrusboter op zuurdesem met kipfilet

Citrusboter op zuurdesem met kipfilet

Kennen jullie de producten van Veco Zuivel al? Echte Hollandse biologische zuivelproducten met een mooi en eerlijk verhaal. Ambacht en smaak staat centraal. Zoals je misschien in onze recepten al bent tegengekomen, zijn we gek op pure roomboter. De volle smaak van deze roomboter is een aanwinst in vele gerechten.
Citrusboter van Veco Zuivel met kipfilet op zuurdesem past perfect bij de lunch! Wie ga jij verrassen met citrusboter van Veco Zuivel op zuurdesem?


Veco Zuivel historie

In 1974 is het bedrijf opgezet en in 1988 namen zij, als één van de eersten, de officiële stap naar biologisch. Ontzettend goed en dapper natuurlijk, in die tijd was er nog niet veel bekend over biologisch telen. Sinds 1 juni 2009 heeft Vecozuivel  in Zeewolde haar nieuwe, mooie, moderne en vooral energiezuinige zuivelfabriek in gebruik genomen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De wereld wordt steeds bewuster en duurzaamheid gaat steeds meer centraal staan, daarom is Vecozuivel een echte Hollandse trendzetter!


Citrusboter op zuurdesem met kipfilet

Wij willen mensen steeds meer bewust maken van duurzaamheid en biologische producten. Daarom kiezen wij steeds vaker voor dit soort mooie producten. Roomboter van Veco Zuivel Biologisch is een eerlijke, ongezouten roomboter. Voor dit product is alleen verse, biologische melk gebruikt wat rechtstreeks van de boer komt. Met deze lekkere roomboter hebben we een lekker en simpel recept gemaakt. Hieronder vind je het recept.

Smakelijk!
#spon

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
citrusboter op zuurdesem met kipfilet

Citrusboter op zuurdesem met kipfilet

Gang ontbijt en lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord citroen recepten, gezonde lunch, gezonde recepten, lunch gerechten, makkelijke recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 0
TOOLS
  • 2 mooie borden
  • Handrasp
  • citruspers
  • broodrooster/oven
INGREDIËNTEN
  • ½ pak Veco Zuivel roomboter (ongezouten)
  • 1 citroen biologisch
  • 1/2 limoen biologisch
  • kleine knoflookteen
  • 2 gr verse bieslook
  • 2,5 gr verse krul peterselie
  • 4/6 plakken ovengebakken kipfilet
  • 4 grote zuurdesem boterhammen
  • 3 gr alfalfa te koop bij grotere supermarkten en de groenteboer
BEREIDING
  • Leg eerst je de roomboter buiten de koelkast, waardoor het eerder op kamertemperatuur komt en het makkelijker mengt met de kruiden. Pak de roomboter en snijd in vierkantjes van 2 centimeter bij 2 centimeter in leg een groot bakje.
  • Vervolgens snij je de bieslook en peterselie in kleine stukjes. Hak de knoflook heel fijn en voeg alles toe aan de roomboter.
  • Was de citrusvruchten met water en rasp vervolgens de limoen en citroen, voeg de zest toe aan de roomboter en meng het geheel met een vork. Voeg wat druppels van de limoen en citroen toe. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout.
  • Als laatste rooster je de boterhammen en besmeer ze vervolgens ruim met de citrusboter. Leg kipfilet en alfalfa hierboven op. Heb je nog wat citroenzest over? Bestrooi dan als laatste hier nog met zout en peper wat over de boterham.
  • We zijn benieuwd wat jullie van het recept vinden, laat daarom je mening achter. Smakelijk!
  • Tip: Liever geen knoflook? De roomboter zelf is al zó vol van smaak, dus zonder knoflook ook lekker!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met  citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

22 reacties

  1. Ik had deze al gelezen en reageer nooit twee keer op een post, maar nu even wel want: ik heb ‘m gemaakt! ZO LEKKER! Niet echt fitness-proof maar liever dit op een cracker dan mijn befaamde homemade pate…

  2. Het lijkt me zeker erg lekker maar tegelijkertijd denk ik ook dat ik het niet zo snel zal maken omdat ik er simpelweg niet aan denk voor ik een broodje maak om dan zelf de boter te maken.

  3. Heerlijke gerechten Jadis en voor mij als papa zo haalbaar om te klaar te maken. Jouw toevoeging en ideeen werken aanstekelijk viva Lemon Kitchen!!
    Kom maar op met meer smaak explosie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte