3gralfalfate koop bij grotere supermarkten en de groenteboer
Instructies
Leg eerst je de roomboter buiten de koelkast, waardoor het eerder op kamertemperatuur komt en het makkelijker mengt met de kruiden. Pak de roomboter en snijd in vierkantjes van 2 centimeter bij 2 centimeter in leg een groot bakje.
Vervolgens snij je de bieslook en peterselie in kleine stukjes. Hak de knoflook heel fijn en voeg alles toe aan de roomboter.
Was de citrusvruchten met water en rasp vervolgens de limoen en citroen, voeg de zest toe aan de roomboter en meng het geheel met een vork. Voeg wat druppels van de limoen en citroen toe. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout.
Als laatste rooster je de boterhammen en besmeer ze vervolgens ruim met de citrusboter. Leg kipfilet en alfalfa hierboven op. Heb je nog wat citroenzest over? Bestrooi dan als laatste hier nog met zout en peper wat over de boterham.
We zijn benieuwd wat jullie van het recept vinden, laat daarom je mening achter. Smakelijk!
Tip: Liever geen knoflook? De roomboter zelf is al zó vol van smaak, dus zonder knoflook ook lekker!